Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Προς «Βουλευτές» της «Ελληνικής» «Βουλής», για τον φόρο άνθρακα.

Έχω ένα-δύο θεματάκια για σας, πριν θολώσει o νους σας από την χοληστερίνη του επόμενο Σ/Κ.

Όσο εσείς, και η Κυβέρνηση τις προτάσεις της οποίας υποτίθεται ότι εγκρίνετε, ασχολείστε με τα δικαιώματα και τα τσιπάκια των κατοικιδίων ζώων ή με την υποχρεωτική «δωρεά» οργάνων πεθαμένων, και άλλα φωτισμένα, στην «Ευρώπη» συζητάνε πράγματα που θα δεσμεύουν τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας, και θα κάνουν στην Ελλάδα και στην τσέπη σας πράγματα που δεν τα διανοείστε, χαμένοι όπως είστε σε ομφαλοσκόπηση.

Ο λόγος για τον φόρο άνθρακα και δευτερευόντως για τις Α.Π.Ε. που εύκολα εγκρίνατε πέρυσι τέτοιο καιρό, (αλλά και το Μνημόνιο εγκρίνατε, τι να πω)…

Θα αρχίσω από τις Α.Π.Ε. Σας έχουν παραμυθιάσει οι δύο-τρεις μαυραγορίτες που παριστάνουν τους επιχειρηματίες, άλλοι πράσινοι, άλλοι μπλε, οι περισσότεροι τυρκουάζ. Εγκρίνοντας τις Α.Π.Ε. δεν έχετε καταλάβει ότι καταδικάζετε την πατρίδα σας σε ενεργειακή φτώχεια, τους καταναλωτές σε σκέτη φτώχεια, τα βουνά σας και τα νησιά σας σε καταστροφή και τον τουρισμό, χαιρέτα μου τον πλάτανο. Με λίγα λόγια: Μάθετε, παρακαλώ, για την ενεργειακή εμπειρία με τις Α.Π.Ε. στην Γερμανία, την Δανία, την Αγγλία και την Ισπανία. Μάθετε για την επιπτώσεις στο ρεύμα, την απασχόληση και τον τουρισμό. Αν μάθετε, θα πάρετε πίσω τις υπογραφές σας.

Ο «Ευρωπαϊκός» φόρος άνθρακα. Αυτός ο φόρος θα κάνει περισσότερα ανώμαλα στην Ελλάδα από ότι έκανε ο ψυχρός πόλεμος ή η ανώμαλη μεταπολίτευση, τις συνέπειες της οποίας υφίσταστε μερικοί με γιαούρτια, και πολλοί με περιφρόνηση. Ο φόρος άνθρακα είναι προνόμιο μόνο των «Ευρωπαίων» και βασικά είναι Γερμανικός φόρος που δεν ενοχλεί τους πυρηνικούς, βοηθάει τις Γερμανικές εξαγωγές, αλλά υποβαθμίζει τον Νότο. Εμείς είμαστε ο Νότος.

Συζητάνε στην «Ευρώπη» αλλαγές στον φόρο άνθρακα. Μερικοί, όπως η Πολωνία, συζητάνε απαλλαγές από τον φόρο άνθρακα. Έχετε ιδέα τι γίνεται; Μήπως θα έπρεπε να μάθετε; Είναι υποχρεωτικό; Ξέρετε τι θα κάνει στην Ελλάδα; Ζητήθηκε η γνώμη σας; Ενημερωθήκατε; Από ποιόν; Από το ΥΠΕΚΑ και την Greenpeace; Μέχρι προχτές σας έλεγαν για Φαινόμενα Θερμοκηπίου! Τώρα; Ρεζίλι και γαργάρα!

Ενημερώνεστε; Ενημερώνετε τους ψηφοφόρους σας; Τους ρωτήσατε; Ψηφίσατε εσείς κανένα φόρο άνθρακα; Μήπως θα έπρεπε σαν «νομοθέτες» να ζητήσετε από την «Ευρώπη» να μας απαλλάξει; Ή εκπροσωπείτε μόνο μαυραγορίτες;

Από το Antinews

Το γράφημα μεγαλώνει με κλικ, και λέει, για την Αμερικανική αγορά του 2016 το κόστος του ρεύματος ($/MWhr) από διάφορες πηγές ενέργειας. Τα απόλυτα νούμερα δεν έχουν σημασία, σημασία έχει η μεταξύ τους σχέση. Στο συνολικό κόστος φαίνεται το κόστος της επένδυσης (levelized capital cost), το σταθερό κόστος λειτουργίας και συντήρησης (fixed O&M), το μεταβλητό κόστος με το καύσιμο (variable O&M including fuel) και το κόστος διασύνδεσης (transmission investment).

Τα συμπεράσματα είναι τα ίδια και τα ίδια (και ίδια με αυτά που ανέφερα στις Ενεργειακές Επιλογές και τις παραπομπές τους): Το ρεύμα από αιολικά είναι πανάκριβο και το κόστος επένδυσης αιολικών είναι μεγαλύτερο από ότι για πυρηνικό, υδροηλεκτρικό ή, φυσικά, κάρβουνο. Το αέριο δεν το σχολιάζω επειδή οι Αμερικάνοι έχουν αέριο και εμείς δεν έχουμε. Το αέριο είναι ωραίο καύσιμο εάν έχεις πολύ και είναι και δικό σου.

Είπα, αντι για φουγάρα με καπνό, να βάλω μια φωτογραφία της ΕΛΕΤΑΕΝ με παιδάαακια και χαρταετούς και ξανθιές μαμάδες, αλλά λέω άσε μην με μαγκώσει το ..."ηθών"

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/04/blog-post_15.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου