Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Τρεις (μέχρι τώρα) θάνατοι στο σκάνδαλο Μέρντοχ

Από τον ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Πρώτος από πλευράς δημοσιογράφων ήταν ο «Μπιγκ» Τζορτζ Γουέμπλεϊ που αποκάλυψε τα βρώμικα κόλπα των ανθρώπων του Μέρντοχ και ακολούθησε ο Σον Χορ που έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις παρακολουθήσεις.

Οι δύο δημοσιογράφοι δεν ζουν πλέον και ενώ η αστυνομία (αποδεδειγμένη η συνεργασία της με το σύστημα Μέρντοχ) ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από τους θανάτους τους, οι οικογένειες περιμένουν και τις τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια που τους οδήγησαν στον άλλο κόσμο.

Ο «Μπιγκ» Τζορτζ εργαζόταν εργαζόταν στο σόου “Jameson Tonight” του Sky TV (ιδιοκτησίας Μέρντοχ) κατά τη δεκαετία ‘90 και είχε δώσει κατάθεση στην αστυνομία για παράνομες καταγραφές από το News of the World στα δωμάτια που άλλαζαν ρούχα οι διάσημοι καλεσμένοι του καναλιού.

Ο Τζορτζ Γουέμπλεϊ (εργαζόταν ως παραγωγός σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC και ήταν γνωστός συνθέτης μουσικών έργων) πέθανε αιφνίδια από «καρδιακή ανακοπή» τον περασμένο Μάϊο, αλλά οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα περιγράφουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα είναι έτοιμες στα μέσα Αυγούστου.

Είχε εκμυστηριευθεί σε φίλους του ότι φοβόταν για τη ζωή του από εκδίκηση που θα έπαιρναν άνθρωποι του συστήματος Μέρντοχ, μετά τις αποκαλύψεις που είχε κάνει στις αστυνομικές αρχές και παρά το γεγονός ότι κανείς δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά τότε με τις κατηγορίες.

Ο Σον Χορ που εργαζόταν στο News of the World αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις του συστήματος Μέρντοχ που γίνονταν με την επίβλεψη του πρώην αρχισυντάκτη του, Άντι Κόλσον, ο οποίος μετά έγινε διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον.

Ο Χορ πέθανε αιφνίδια από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον θάνατό του θα διαρκέσουν επίσης αρκετό καιρό, όπως ...συνηθίζεται στη Βρετανία για τους πράκτορες και τους «ενοχλητικούς» ανθρώπους.

Λίγες μόλις μέρες πριν από το θάνατο του Σον Χορ ένας στενός φίλος του πρωθυπουργού Κάμερον, ο επιχειρηματίας και στενά συνδεδεμένος με τις μυστικές υπηρεσίες (ΜΙ6), Κρίστοφερ Σέϊλ, βρέθηκε νεκρός σε φορητή τουαλέτα ενός μουσικού φεστιβάλ και αφού τον αναζητούσαν επί 24 ώρες.

Ο Σέϊλ είχε ενοχλήσει το πρωθυπουργικό περιβάλλον με ένα κείμενο σκληρής κριτικής το οποίο θα δημοσιευόταν την επομένη του θανάτου του και είχε αρνηθεί να συναντηθεί με τον Κάμερον παρά τα πιεστικά τηλεφωνήματα που είχε δεχθεί.

Αρχικά ανακοινώθηκε ό τι ο Κρίστοφερ Σέϊλ αυτοκτόνησε αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι πέθανε από «καρδιακή ανακοπή» και φυσικά η οικογένειά του περιμένει και τις τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία της αποδημίας του.

Ο Σέϊλ έμενε λίγα μόλις μέτρα μακριά από το εξοχικό σπίτι του Κάμερον και ελάχιστα από το εξοχικό σπίτι της Ρεβέκας Μπρουκς, που ως διευθύντρια του News of the World και εξ’ απορρήτων του Ρούπερτ Μέρντοχ κρατείται για τις υποκλοπές του συστήματος.

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6932

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου