Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Βρισκόμαστε σε διαδικασία "αξιο-ποίησης"

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- ΛΑΟΣ - EUROBANK : Μια ζωηρή "αξιοποίηση"

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφώνησαν στο νέο Δ.Σ. του Ταμείου αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Η "συναίνεση" είναι υποχρεωτική, γιατί απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 2/3 της επιτροπής του άρθρου 49 του Ελλ.Κοινοβουλίου.

Στο 5μελές Δ.Σ., θα συμμετέχουν και δύο εκπρόσωποι των τοκογλύφων, χωρίς δικαίωμα ψήφου, αλλά με την υποχρέωση του Δ.Σ. και χωρίς "υπαίτια καθυστέρηση" να τους ενημερώνει πλήρως. Δίπλα στο Δ.Σ. θα υπάρχει μία 7μελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που θα εισηγείται την "αξιοποίηση", 3 μέλη της οποίας θα διορίζονται από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Συναινετικά, λοιπόν, τα τρία "μεγάλα" κόμματα της βουλής συμφώνησαν να παραδώσουν τις αποκρατικοποιήσεις, στην βουλιαγμένη Eurobank του κ. Λάτση, επιστήθιου φίλου του κ. Τρισέ.

Ιδού πως μας δίνει την είδηση η "Καθημερινή" των Αλαφούζων:

"Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο, την πρότασή του για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.
Σύμφωνα με αυτή, διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου αναλαμβάνει ο κ. Κ. Μητρόπουλος, άνθρωπος της αγοράς με μεγάλη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και τη διαχείριση χαρτοφυλακίων. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Ι. Κουκιάδης, υπουργός επί κυβέρνησης Γρίβα και εντεταλμένος σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος) ο κ. Αν. Ταρπαντζής, πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομίων. Ως μέλη στο Δ. Σ. θα τοποθετηθούν ο κ. Αντ. Βαρθολομαίος και η κ. Αννα Ζωηρού".

Φυσικά, τα επίσημα βιογραφικά δεν αναφέρουν πουθενά πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος έχει κάποια σχέση με τη Eurobank.

Κάτω από διάφορες πέτρες , συναντά κανείς τον όμιλο, στη μεταμνημονιακή περίοδο. Οι κακές γλώσσες λένε πως δεν είναι οι "τρόικες" , αυτές που γράφουν τα μνημόνια, αλλά οι ενδιαφερόμενοι τραπεζίτες.

Σε άρθρο του "ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…και η Eurobank", ο κ.Β.Βιλιάρδος γράφει το εξής "άσχετο", με το υπόλοιπο άρθρο:

“Όπως αποδείχθηκε, ολόκληρο το πρόγραμμα της «θεραπείας» που επιβλήθηκε στην Αργεντινή στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οδηγώντας την στη χρεοκοπία, δεν ήταν της Παγκόσμιας Τράπεζας ή του ΔΝΤ. Είχε εκπονηθεί κρυφά από την J.P. Morgan και τη Citibank, τους δύο μεγαλύτερους πιστωτές της Αργεντινής” (Α.Ο. Γκαόνα).

Εμείς που ζούμε μέσα την καχυποψία, όταν διαβάζουμε αυτό σε ένα παντελώς άσχετο άρθρο, βάζουμε ψύλλους στα αυτιά, στις τσέπες και στη γλώσσα μας. Ψύλλους να φάνε ανθρώπους. Αν, λοιπόν, οι φίλοι του Τρισέ έλαβαν μέρος στους σχεδιασμούς, γιατί να μη λάβουν μέρος και στην υλοποίηση. Συναινετικώς, λέμε εμείς , τώρα.

Ο εν αναμονή πρωθυπουργός της τρόικας, κ. Σαμαράς, θα επαναδιαπραγματευθεί το "μνημόνιο", αφού έχει συμφωνήσει και έχει συμμετάσχει στην "αξιο-ποίηση".

Και μια άσχετη είδηση. Έτσι, για την ιστορία: Πρόεδρος στα ΕΛΠΕ, τα οποία προσφάτως συγχωνεύθηκαν με την Πετρόλα, σε έναν ενεργειακό τοπικό "κολοσσό", είναι ο κ. Τάσος Γιαννίτσης, υπουργός επί Σημίτη. (Τα ΕΛΠΕ δεν περιλαμβάνονται στην αξιο-ποίηση, γιατί έχουν ήδη αξιο-ποιηθεί. Η ΔΕΗ, όμως; )

Για το τέλος, σας αφήνουμε το κερασάκι. Επειδή αυτό έχει απ' όλα, σας παραπέμπουμε σε διάφορα σχόλια, ειδήσεις, ιστοσελίδες κλπ, μιας και το θέμα είναι αρμοδιότητας esspresso ή Μέρντοχ. Εβραίοι, ροζ σχέσεις, παρ' ολίγον διγαμίες, ρούλα κορομηλά, προμήθειες, modeling, παπάδες και σκάνδαλα. Λείπει ο Αβραμόπουλος από το πάρτυ; Όχι, βέβαια. Ποιος τον έχει προτείνει για ..."πρόεδρο δημοκρατίας"; Ο ηγέτης του μόνου πατριωτικού κόμματος κ. Καρατζαφέρης. Ζήτω ο Λαϊκός και Ορθόδοξος Συναγερμός.

Ό,τι σας αρέσει το κρατάτε. Εμείς παραιτούμαστε από την αξιολόγηση ειδήσεων, κουτσομπολιών και άλλων προσόντων υποψηφίων, πλην αυτών της πολιτικής διαχείρισης.

Εθνική Συναίνεση, λοιπόν, για τη Eurobank και την κ. Άννα Ζωηρού.

Τα προσόντα της τελευταίας:

-"Επιστημονική" Σύμουλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (δηλ. του ευρωβουλευτή κ. Καρατζαφέρη)

-Μέλος στην Επιτροπή Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας (του Αβραμόπουλου)

-Υποψήφια ...Διδάκτωρ

Εμπρός στο δρόμο ...της αξιοποίησης.

Η ΝΔ δεν ψήφισε το σύνολο του Νόμου, αλλά ψήφισε στη ζούλα όλο το άρθρο 5 περί "αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων".

Ψοφάμε για αξιο-ποίηση.

Η Αξιοποίηση, η αξιοπρέπεια και η αξιοκρατία, χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη, το Σαμαρά και τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου. Εξαιρετική χημεία και τι ωραίες λέξεις!!! Πόση αξία κρύβουν μέσα τους!!!

Έχουμε μείνει έκθαμβοι!

Άξιοι, Άξιοι...

(στη φοτό Καρατζαφέρης και Ζωηρού φωτογραφίζονται, έχοντας πάει για τις ευλογίες του Αρχιεπίσκοπου)

ithacanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου