Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Eκδότες και επιχειρηματίες στον χορό των εξοπλισμών

Eικονικές τις 12 από τις 24 συμφωνίες των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, χαρακτήρισε ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2010, Βαγγέλης Βασιλάκος, που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, η οποία διερευνά την εξέλιξη των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια από το 2002 μέχρι το 2009, καθώς και την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Στην κατάθεσή του σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής διαβάζουμε:

Η δική μου συνεισφορά στο έργο της Επιτροπής έγκειται στο να καταθέσω τα πραγματικά περιστατικά περί των συμβάσεων. Περί πιθανών δωροδοκιών εκτιμώ ότι η Επιτροπή θα πρέπει να καλέσει, υπό καθεστώς μη δίωξης για προφανείς λόγους, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εξοπλισμών, όπως οι κ.κ. Λιακουνάκος, Μανωλόπουλος, Πλέσσας, Πατεράκης, Χούμπαυλης, Χατζημηνάς, Μπεκατώρος, Κόκκαλης, Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κουρής, Αναστασιάδης, καθώς και στελέχη ξένων εταιρειών, όπως ο κ. Atzpodien.

Εκτιμώ, επίσης, ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να καλέσει και δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ, όπως, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Βερύκιος, Ηλιάδης, Γκουριώτης, Πολλάτος, Τσακίρης, Καρβουνόπουλος, Αλατζάς, για να διερευνήσει το πώς οι δημοσιογράφοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι των εμπορικών δημοσίων σχέσεων των ξένων εταιρειών και των Ελλήνων αντιπροσώπων τους.

http://www.antinews.gr/2011/07/15/112699/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου