Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

"Εργασιακή εφεδρεία" για να εξοικονομηθούν τα 160.000 ευρώ που θα κοστίσει η Κάρτα Του Πολίτη

Τα υπόλοιπα θα βγουν από τις μαζικές απολύσεις και θα πάνε κατ΄ευθείαν στο στόμα του "Λεβιάθαν"


Η είδηση δεν είναι αυτή που αναφέρεται στις δεκάδες χιλιάδες οικογένειες οι οποίες θα βρεθούν στην ίδια τραγική θέση με τους εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους του ιδιωτικού τομέα, ή τους μακροχρόνια ανέργους.

Η είδηση είναι πως από την εφαρμογή της "εργασιακής εφεδρείας" θα προκύψει όφελος μόνο 200.000.000 ευρώ, δηλαδή τόσο όσο χρειάζεται για να μας μοιράσουν με το πιστόλι κυριολεκτικά στον κρόταφο, τις ηλεκτρονικές χειροπέδες της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δηλαδή την "Κάρτα Του Πολίτη".

Ο κ. Βενιζέλος με δημόσια δήλωσή του χθές, παραδέχθηκε πως η "εργασιακή εφεδρεία", όπως τουλάχιστον την περιέγραφαν μέχρι πριν από λίγες ημέρες, δεν θα παραγάγει αυτό το δημοσιονομικό όφελος που επιθυμεί η Τρόικα.

Εκεί σταμάτησε τον λόγο του αφήνοντας σε όλους να εννοηθεί, ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθεί αυτό που θα κάνει την "Τρόικα" να νοιώσει καλά, δηλαδή μαζικές απολύσεις στον ευρύτερο και τον στενό δημόσιο τομέα και κάμποσα ακόμα μπουκάλια "φρέσκο αίμα" κατ΄ ευθείαν από τις φλέβες του ελληνικού λαού.

Έτσι λοιπόν και "εργασιακή εφεδρεία" και απολύσεις και μονιμοποίηση του αρχικά "έκτακτου" μέτρου του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ και πετσόκομα στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και, και, και!!!
Το "δόγμα του σοκ" σε όλη του την ...δόξα.

Κάποιοι θα μας πούν: "Μα καλά εδώ ο κόσμος καίγεται και εσείς μας ζαλίζετε με την Κάρτα Του Πολίτη"; Εδώ δεν θα έχουμε να φάμε, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα, άστεγοι, άνεργοι, θα ζήσουμε μέρες κατοχής και θα νοιαστούμε αν θα μας μοιράσουν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες;"

Κατ΄αρχάς δεν διαφωνήσουμε πως όντως "ο κόσμος καίγεται" ούτε ασφαλώς πως ο στόχος τους είναι να μας πετάξουν στο δρόμο πεινασμένους και τρομοκρατημένους.
Είναι φανερό πως το παρόν καθεστώς είναι αμείλικτο και δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν μέχρι και ο τελευταίος Έλληνας πέσει στα γόνατα ζητώντας έλεος.
Όταν δηλαδή θα έχουμε παραδώσει τα "όπλα" και θα είμαστε απόλυτα δεκτικοί σε ότι και αν μας πούν ή μας επιβάλλουν, είτε αυτό λέγεται "Κάρτα Του Πολίτη", είτε "συγκυριαρχία του Αιγαίου", είτε ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας μας κλπ.

Αν όμως αφήσουμε να περάσει από το μυαλό μας έστω και σαν φευγαλέα σκέψη η ερώτηση: "και τι να κάνουμε να πεθάνουμε απ την πείνα;" , τότε δεν θα έχουμε χάσει απλώς την μάχη της τιμής και της αξιοπρέπειας, αλλά θα έχουμε συνθηκολογήσει χωρίς αντίσταση με τον εχθρό αποδεχόμενοι την καταδίκη μας σε θάνατο.

Μην τρέφουμε αυταπάτες.
Ακόμα και να δεχθούμε με "στωικότητα" τα πάντα, ακόμα και να παραχωρήσουμε την ίδια μας την ελευθερία παίρνοντας την Κάρτα Του Πολίτη, ακόμα και να δείξουμε πως είμαστε υπάκουοι δούλοι, το καθεστώς δεν πρόκειται να μας λυπηθεί. Κάνει και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μας εξοντώσει ψυχικά και σωματικά.

Ο κόσμος ξεσηκώνεται και δικαίως εναντίον όλων αυτών των χαρατσιών. Μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο οργανώνεται η μαζική άρνηση πληρωμής αυτών των εξοντωτικών φόρων. Είναι λοιπόν η τελευταία μας ευκαιρία να αντισταθούμε και στην Κάρτα Του πολίτη.

Γιατί νομίζετε ότι εν μέσω τέτοιας πρωτοφανούς λαίλαπας και με την πτώχευση ante portas, θα σπασταλήσουν περίπου 200.000.000 ευρώ για τις κάρτες του πολίτη; Μήπως τρελάθηκαν και δεν ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά που θα "εξοικονομήσουν" από την εργασιακή εφεδρεία;

Ούτε ασφαλώς "τρελάθηκαν", ούτε είναι "ανίκανοι" και πανικοβλημένοι, όπως αφελώς πιστεύουν μερικοί. Αντιθέτως είναι απόλυτα ικανοί και διαθέτουν εξαιρετική "ευφυΐα" ώστε να εκτελέσουν κατά γράμμα τις εντολές που έχουν πάρει από τους "φυσικούς τους προϊσταμένους". Και οι εντολές είναι σαφείς: "Προχωρείστε στην απορρύθμιση του κράτους, δώστε χτυπήματα σοκ στην οικονομία, ξεπουλείστε τα πάντα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα έλθουν όταν κάτσει η σκόνη, τρομοκρατείστε τους πολίτες και "δέστε" τους άπαξ και δια παντός με τα ηλεκτρονικά δεσμά της παγκόσμιας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (κάρτα του πολίτη)"

Νομίζετε πως όταν ο πρωθυπουργός μιλούσε για "παγκόσμια διακυβέρνηση" έκανε "πλάκα" ή ότι πέταγε απλώς μια "επικοινωνιακή φωτοβολίδα" για να βελτιώσει το προφίλ του ως "προοδευτικός", "καινοτόμος" κλπ;
Και πότε τα έλεγε αυτά;
Τότε που η Ελλάδα αιμορραγούσε απ' τα πλήγματα των καταιγιστικών πυρών που εκτόξευαν και εκτοξεύουν τα οικονομικά επιτελεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο ίδιος εξ' άλλου ακόμα και πρόσφατα μας δήλωνε πως έχουμε πόλεμο και ότι σαν Έλληνες έχουμε χρέος να στηρίξουμε με το αίμα μας την άμυνα της χώρας (αναφερόμενος στα νέα χαράτσια και εν γένει στα λαοκτόνα μέτρα).

Αφού λοιπόν έχουμε όπως λέει -και συμφωνούμε σε αυτό- "πόλεμο", τότε γιατί επιμένει στην Κάρτα Του Πολίτη, αφού όχι μόνο δεν θα μειώσει ούτε κατ΄ ελάχιστο την οικονομική αιμορραγία της χώρας μας, αλλά αντιθέτως θα ανοίξει άλλη μια πληγή και μάλιστα της τάξεως των 200.000.000 ευρώ;

Ο λόγος είναι προφανής.
Δεν αρκεί να πτωχεύσει ο ελληνικός λαός. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι μετά από αυτό το σόκ θα παραμείνει για πάντα υποταγμένος και πειθαρχικός στα κελεύσματα των νέων "αφεντικών" του, και για να επιτευχθεί αυτό δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνο ο απόλυτος έλεγχος και διαχείριση της ελευθερίας του μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της οποίας το βασικό "εργαλείο" είναι όπως έχουμε πεί η Κάρτα Του Πολίτη.

Να γιατί δείχνουν τόση "σπουδή" σε αυτό το ζήτημα. Να γιατί εν καιρώ "πολέμου" σπαταλούν το αίμα μας για να φτιάχνουν "πλαστικές ταυτότητες".

Δεν τους φτάνει να μας βάλουν στο μπουντρούμι. Για να έχουν "ήσυχο το κεφάλι τους" πρέπει να μας αλυσοδέσουν κιόλας πράγμα που θα κάνουν με την ηλεκτρονική χειροπέδα δηλαδή την Κάρτα Του Πολίτη.
Το λέγαμε και θα εξακολουθούμε να το λέμε: Υπολογίζουν χωρίς τον "ξενοδόχο" και ξενοδόχος δεν είναι ούτε η Τρόικα, ούτε το ΔΝΤ, ούτε ο κ. Παπανδρέου και οι "συνοδοιπόροι" του. "Ξενοδόχος" ήταν και θα είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.
Δείτε τι έγραψε σχετικά ο φίλος μας id-ont

Εργασιακή εφεδρεία - Κάρτα του Πολίτη;

Όσα χρήματα περίπου "εξοικονομήσει" το Ελληνικό Δημόσιο από την εργασιακή εφεδρεία, θα τα διαθέσει για... την Κάρτα του Πολίτη! Είναι ποτέ δυνατόν; Θα περικοπεί δηλ. ο μισθός σε χιλιάδες υπαλλήλους, θα απολυθούν πιθανώς μετά αυτοί οι υπάλληλοι και στη συνέχεια τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν για να φακελωθούμε όλοι μας, μαζί και οι απολυμένοι; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, είναι τελείως παράλογα...

Ελευθεροτυπία: "Στα 160 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει ο προϋπολογισμός του εγχειρήματος αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων των Ελλήνων με την Κάρτα του Πολίτη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, που διατύπωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας, στο περιθώριο του διπλού συνεδρίου για την ασφάλεια του Διαδικτύου και την ηλεκτρονική δημοκρατία, στη Θεσσαλονίκη." http://id-ont.blogspot.com/2011/08/id-ont-1.htm

Πρώτο Θέμα: "Ο κ. Βενιζέλος έφερε ως παράδειγμα τη δημοσιονομική απόδοση της εργασιακής εφεδρείας, λέγοντας ότι το ύψος του δημοσιονομικού οφέλους θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε όμως ότι οι Ευρωπαίοι ζητούν μετ' επιτάσεως την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα." http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=147573

http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/09/160000.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου