Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τι κρύβεται πίσω από τις κινήσεις Παπανδρέου. Η παγίδα στην ΝΔ.

Όπως είχαμε γράψει μόλις στις 25-3-2010!!! στο άρθρο με τίτλο Πότε θα πέσει το ΠΑΣΟΚ; το ΠΑΣΟΚ θα πέσει από τη στιγμή που θα απολυθεί ο πρώτος μόνιμος πράσινος δημόσιος υπάλληλος. Από τη στιγμή λοιπόν που ο πρώτος πράσινος δημόσιος υπάλληλος θα περνάει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, αυτόματα θα καταρρεύσει στην κομματική συνείδηση της κομματικής πελατείας του ΠΑΣΟΚ, ολόκληρη η πελατειακή ηθική του κόμματος αυτού. Θα είναι σαν να έπεσε ατομική βόμβα στις συνειδήσεις των οπαδών του.

Αυτό μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να το αποφύγει ο κ. Παπανδρέου, καταστρέφοντας τον ιδιωτικό τομέα με παράλογη φορολογία και ρημάζοντας τις ατομικές μας περιουσίες, αν και από την αρχή το ΔΝΤ του ζήτησε να απολύσει 230.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Αυτούς τους τακτικισμούς που κάνει τώρα ο κ. Παπανδρέου, δεν τους κάνει μόνος του. Τους κάνει μαζί του ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ και μην μασάτε. Ο κόμπος τώρα όμως έφτασε στο χτένι. Ήρθε η ώρα της απόλυσης από το Κράτος εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό ακριβώς θέλει να φορτώσει με την συγκυβέρνηση στην Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα δε, επιδιώκει να διαλύσει παραδοσιακά Νεοδημοκρατικά κοινωνικά στρώματα, όπως ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, μηχανικοί κ.λ.π. για να στερήσει από την ΝΔ τις κοινωνικές της δυνάμεις, με το γελοίο επιχείρημα του ανοίγματος των επαγγελμάτων. Παράλληλα με το άνοιγμα, θέλει να βολέψει στα επαγγέλματα αυτά τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, τώρα που ο Ραιχεμπαχ, θα ελέγχει τη ροή του δημοσίου χρήματος και τα κρατικά κέρδη των νταβατζήδων θα περιοριστούν. Θα μετατρέψει δηλαδή τους ελεύθερους επαγγελματίες σε εξαθλιωμένους υπαλλήλους των καθεστωτικών νταβατζήδων, με τις ευλογίες της τρόϊκας.

Στην ουσία δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, αφενός φορτώνει το κοινωνικό κόστος των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων στην Νέα Δημοκρατία και αφετέρου ταυτόχρονα, κτίζει δική του κοινωνική δομή και κοινωνικές συμμαχίες για τα επόμενα 50 χρόνια.Δυστυχώς η Συγγρού, αντί να τα συλλάβει αυτά, δονείται από αισθήματα σωτηρίας του λαού και αυτοκτονεί τόσο η ίδια όσο και ο ελληνισμός.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/11/blog-post_4774.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου