Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Λεφτά για τα πολιτικά κόμματα υπάρχουν

Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά ας μην το προσπεράσουμε εντελώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, την τελευταία δεκαετία, το πολιτικό μας σύστημα (κόμματα και Βουλή) στοίχισε στους Ελληνες φορολογούμενους 3 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Μόνο για τις επιχορηγήσεις των ελληνικών κομμάτων, ο κάθε Ελληνας πολίτης πληρώνει 10 ευρώ την ίδια στιγμή που ο πολίτης της Γερμανίας πληρώνει για τα κόμματά του μόλις 80 λεπτά, και στην Γαλλία 1,17 ευρώ!

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι παρά την ανεξέλεγκτη φοροεπιδρομή, το σφαγιασμό όλων των κοινωνικών παροχών –μόλις ανακοινώθηκε και η δραστική μείωση του ποσού που δίδεται για επιδόματα ανεργίας- το κράτος δαπανά μέχρι και οχτώ φορές μεγαλύτερα ποσά για την χρηματοδότηση των κομμάτων από άλλες χώρες με τον ίδιο πληθυσμό όπως η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία. Και σαν να μην έφτανε αυτό τα κόμματα, ειδικά τα κυβερνητικά εμφανίζονται καταχρεωμένα στις τράπεζες –με δανεικά κι αγύριστα- δίνοντας σαν υποθήκη τις κρατικές επιχορηγήσεις που θα πάρουνε μέχρι το … 2016. (Το ΠΑΣΟΚ χρωστάει στις τράπεζες 114 εκατ. ευρώ και η Ν.Δ 128 εκατ. ευρώ). Αλήθεια που καταλήγει όλος αυτός ο πακτωλός χρημάτων;

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/12/blog-post_6129.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου