Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τι εννοεί ο ποιητής;


"Νερά (από τον ...Οδικό Χάρτη)

Κατάρτιση ενός λεπτομερούς Κώδικα Διαχείρισης Υδροηλεκτρικών Σταθμών και Υδάτινων Πόρων, και ιδίως ανάπτυξη συγκεκριμένης μεθοδολογίας για τον υπολογισμό της κατώτερης τιμής προσφοράς ενέργειας που μπορεί να υποβάλει στη χονδρεμπορική αγορά ένας υδροηλεκτρικός σταθμός. Ο υπολογισμός της ελάχιστης αυτής τιμής θα γίνεται με τρόπο ώστε αφ’ ενός να ελαχιστοποιείται η δυνατότητα χειραγώγησης και ανορθολογικού επηρεασμού της Οριακής Τιμής Συστήματος από την υδροηλεκτρική παραγωγή, αφ’ ετέρου να αποκαλύπτεται και να αντανακλάται στην προσφορά αυτή η πραγματική αξία των νερών".


και αλλού, στην ίδια ιστοσελίδα, ο ίδιος:

...η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει ένα τριπλό, καίριο ρόλο να διαδραματίσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της που αφορούν τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του ενεργειακού τομέα: ...να διαμορφώσει συνθήκες υγιούς και ισότιμου ανταγωνισμού στην εγχώρια ενεργειακή αγορά, με στόχο τη βελτίωση συνολικά της αποδοτικότητας και ανταγωνιστικότητας του ενεργειακού τομέα, τη μείωση του κόστους της ενέργειας και την επίτευξη ανταγωνιστικών τιμών...

Να σας πω εγώ τι νομίζω ότι εννοεί. Η ΔΕΗ, με λεφτά δικά μας,
έφτιαξε από το 1960 μέχρι σήμερα ένα σωρό υδροηλεκτρικά. Αυτά, και ο λιγνίτης, μας έφεραν έως εδώ με ηλεκτρικό ρεύμα από τα φτηνότερα στην Ευρώπη. Οι προϊστάμενοι δεν βολεύονται από φτηνό ρεύμα, και τα υδροηλεκτρικά τους ...ενοχλούν. Εξ ου και η διπλωματική διατύπωση.

Όλοι αυτοί οι μηχανολόγοι που πήραν διοικητικές θέσεις και κάτι καθηγητές του ΕΜΠ, και που μας λένε ότι όταν διπλασιάζεις την τιμή του ρεύματος, το κάνεις πιο φτηνό. Ότι εάν το ρεύμα πάει από €35/MWhr στα €120/MWhr, το €100/MWhr θα συμφέρει. Αυτή την προστασία του καταναλωτή εγώ την ονομάζω "παράδοξη".

Βέβαια, ο άνθρωπος δεν είναι παρά η τελευταία εκδοχή ενός θρίλερ εκ προμελέτης, που δεν είναι άλλο από τη συνεχή απομύζηση της Ελλάδας. Ξεκίνησε από την παρουσία Σημίτη στο τότε ΥΒΕΤ. Φαινομενικά από ντόπιους. Δήθεν με οικολόγους. Στo βάθος; Οι συνεχιστές των Κατοχικών Δανείων στην σημερινή Κατοχή.

Μετατροπή υδροηλεκτρικών σταθμών σε υβριδικούς
Γατί δεν είναι ΑΠΕ τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ;
Γιατί ανεβαίνει η Οριακή Τιμή Συστήματος;
(..."εκτός εάν έχουν κρατήσει τα νερά για άλλο λόγο"...)
Για τα πειραματικά και χωρίς προηγούμενος υβριδικά, έγραψα στο προηγούμενο.

Οι ΑΠΕ και η ΡΑΕ χρειάζονται πολλή εφεδρεία. 100% εφεδρεία.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/12/blog-post_1355.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου