Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Αντί για βιβλία… συσσίτια στα σχολεία

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πήρε κάποιους μήνες, στους υπουργούς τους Αδιάβαστους, να παραδεχθούν/καταλάβουν, πως όντως λιποθυμούν μαθητές στα σχολεία από την πείνα..
Ρωτούσαν τα δικά τους τα παιδιά να μάθουν τι συμβαίνει, αλλά τους έλεγαν: «στο σοσιαλιστικό κολέγιο όλα καλά, μπαμπά..»

Τελικά πως το κατάλαβαν; Κάποια στιγμή τα αιτήματα για νοσηλεία, ήταν περισσότερα από αυτά για παιδεία.

Μην ξεχνούμε πως ακόμη στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ειδικές θέσεις εξουσίας κατέχουν, οι Αδιάβαστοι, οι Ανίκανοι, αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στην εξαθλίωση.
Αυτοί γράφουν ακόμη τη νεότερη ιστορία της χώρας με μπόλικη αναλγησία, αριστοτεχνικά τυλιγμένη από υπερβολική δόση έπαρσης, κοινωνικού θράσους και ανοησίας.

Αυτοί οι ίδιοι, οι Αδιάβαστοι, οι Όψιμοι, σήμερα λένε πως κατάλαβαν τα λάθη τους και πως θέλουν πάλι να είναι αρχηγοί του ΠΑ-ΣΟΚ και αύριο να είναι και πρωθυπουργοί!!!!
Μα σήμερα που είναι υπουργοί, γιατί δεν κάνουν κάτι;;;

Πόσο πολύ μυαλό θέλει να καταλάβουν, πως όταν όλες οι γειτονιές στήνουν συσσίτια, ακόμη και αυτές των «πλούσιων» περιοχών, όταν οι άστεγοι είναι δεκάδες χιλιάδες.. όταν τα απανωτά χαράτσια που αυτοί οι ίδιοι υποβάλλουν, οδηγούν στην ανεργία και εξαθλίωση όλα τα πάλαι ποτέ μικρομεσαία νοικοκυριά, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, είναι ποτέ δυνατόν τα παιδιά αυτών των ίδιων οικογενειών να έχουν να φάνε ;; από που;;

Οι ίδιοι, αυτοί οι μεγάλοι ιδεολόγοι του σοσιαλ-καπιταλισμού (αριστερά κατά τον κ. Παπουτσή), οι Αδιάβαστοι, διατυμπανίζουν πως δεν προέβλεψαν την καταστροφή της χώρας, ή δεν κατάλαβαν πόσο χρεωμένη ήταν η Ελλάδα, μοιράζοντας υποσχέσεις για να κυβερνήσουν …και σήμερα που το κατάλαβαν, τι κάνουν;
Το μόνο που τους ζητά η κοινωνία, μέχρι να τους στείλει στην ισόβια εκλογική απομόνωση, είναι να προνοήσουν το αυτονόητο, να προστατέψουν κάποιες κατεστραμμένες κοινωνικές ομάδες.
Δεν τους ζητά τίποτε, άλλο… για όλα τα άλλα τα διοικητικά/οικονομικά, έχουν εκχωρήσει τα πάντα στη Γερμανία.

Τώρα λοιπόν που αντιλήφθησαν πως τα παιδιά λιποθυμούν, ας μεριμνήσουν όπως υποσχέθηκαν για την καθημερινή τους σίτιση με κάποιο κολατσιό.

Όμως, ας μην αναθέσουν την εργασία αυτή, στους ίδιους που ανέλαβαν να εκτυπώσουν τα βιβλία, γιατί τότε σίγουρα οι μαθητές θα πεθάνουν.

statesmen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου