Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αυτά, νομίζω, που ντρέπονται να μας ομολογήσουν


Αυτά που ντρέπονται να σας ομολογήσουν οι πολιτικοί

Λίγο μετά την αρχή αυτού του κακόγουστου θεάτρου που ξεκίνησε με την εκλογή του Γιωργάκη και το Καστελόριζο είναι σαφές ότι μας πάνε για εκκαθάριση εν λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι θα μας κρατάνε οικονομικά ζωντανούς μόνο όσο παίρνουν ό,τι κινητό και ακίνητο μπορούν, 1) λεφτά σε τράπεζες, 2) ΔΕΚΟ και τις εισπράξεις τους, 3) μελλοντικούς φόρους, 4) ακίνητα, 5) γη, 6) ό,τι άλλο σκαρφιστούν.

Εφ' όσον (και καλά κάνουν οι ξένοι για πάρτη τους) η προτεραιότητα είναι αυτή, θα περιορίσουν κάθε τι που δεν εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό. Μισθοί, συντάξεις, σπατάλες κλπ. Αυτό ακούγεται σαν το πιο επώδυνο, αλλά δεν είναι. Και είναι κάτι που θα έπρεπε εμείς να κάνουμε εμείς ούτως ή άλλως, αφού δεν είναι δυνατόν να έχουμε παροχές και κατανάλωση με δανεικά. Ακόμα κι αν πρέπει να πεινάσουμε και να κρυώνουμε, ή να ψοφάμε. Εμείς έπρεπε και πρέπει να το κάνουμε. Αν αυτό παζαρεύουν, μας κοροϊδεύουν και κοροϊδεύουν τον εαυτό τους.

Αυτό που δεν πρέπει να δεχτούμε είναι η οποιαδήποτε εκχώρηση σε τρίτους, όπως περιγράφεται στο άρθρο, γιατί βραχυπρόθεσμα θα είμαστε εξ ίσου φτωχοί και στριμωγμένοι, και μεσοπρόθεσμα θα είμαστε ξεζουμισμένοι, άδειο κέλυφος, η χειρότερη εκδοχή πεθαμένου λαού. Από το καλοκαίρι του 2010 παρακαλώ και φωνάζω για στάση εξωτερικών πληρωμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είτε είναι έξοδος από το ευρώ, είτε από την Ευρώπη. Ακόμα και προσχώρηση σε νεο-Οθωμανική αυτοκρατορία θα είναι λιγότερο οικονομικά επώδυνη και εθνικά εξευτελιστική από αυτό που διαπραγματεύονται οι "πολιτικοί" που μόνο με συνεχή πλύση εγκεφάλου και παροχές με δανεικά, εκπροσωπούν το 30% του κόσμου. Και εάν αυτό είναι το δίλημμα, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να ρωτήσουν;

Μην πιστέψετε ούτε προς στιγμήν ότι πραγματικά παζαρεύει κανείς για 13ους και 14ους και επικουρικές και τέτοια. Αυτά είναι τελειωμένα προ πολλού αλλά ντρέπονται να σας το πουν. Αυτό που μάλλον διαπραγματεύονται είναι ψευδαίσθηση παράτασης, για να εκχωρηθούν τα πάντα και εμείς να μην πούμε κιχ, η για να είναι "εύρυθμη" η χρεωκοπία (που συμφέρει άλλους) ή "σκέτη" που συμφέρει εμάς.

Μόνο ένα πράγμα μπορούν να κάνουν οι "πολιτικοί" μας εάν δεν θέλουν να μείνουν στην Ιστορία σαν αυτοί που τέλειωσαν το νεοελληνικό έθνος. Μονομερή στάση εξωτερικών πληρωμών, και διαχείριση της χώρας σαν να είναι δική μας, κάτι που δεν έχει κάνει καμία Κυβέρνηση ξένων πλασιέ, που να θυμάμαι, με σπάνιες στιγμιαίες αναλαμπές και εξαιρέσεις, αρά τι κάθομαι και μονολογώ;

Και μία τελευταία πτυχή. Η ανειλικρίνεια, η βλακεία, η ατολμία και η δουλοπρέπεια θα έχουν άλλη μία συνέπεια: Ή το Ελληνικό κράτος θα είναι στην δυσάρεστη θέση να δέρνει, ή θα φέρει Ευρωπαίους να το κάνουν.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/02/blog-post_1692.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου