Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η σωτηρία μας από την κακοδαιμονία


Με συγχωρείτε, έκανα το μέγα σφάλμα να περάσω για κλάσματα δευτερολέπτου από το Mega, κάνοντας ζάπινγκ με τον καφέ, κάτι που αποφεύγω για λόγους αισθητικής. Ωστόσο πρόλαβα και είδα την Αθηνά Δρέττα με φούξια συνολάκι (πολύ όμορφο με το πράσινο φλουό του καναλιού) να μιλάει για τις ατέλειες του ΙΚΑ και την διαφθορά του και το μηχανογραφικό του, και τον τύπο που κάνει τον εκφωνητή να εξανίσταται, και όλοι μαζί να παριστάνουν ότι ψάχνουν για τις ρίζες της κακοδαιμονίας, αδυνατώντας να δουν καθρέφτη.

Η κυρία Δρέττα είναι η γενιά που πρόλαβε χούντα και μεγάλωσε με Αλλαγή. Οδοντογιατρός, Interreg στην Αλβανία, με την Φώφη Γεννηματά, κτηνιατρική και έλεγχοι στην αγορά, αντινομάρχης Οικονομικών, ΕΦΕΕ 1985-87 (Τσοβόλα δώστα όλα), ΟΠΕΚ (Πανταγιάς), ΙΣΤΑΜΕ (η οικογενειακή υπόθεση) κοκ. Από πρόσφατες δηλώσεις της τον Οκτώβριο του 2011, δηλώνει και γνώστης αναλογιστικής και διαχείρισης χαρτοφυλακίων σε περιβάλλον διεθνούς οικονομικής κρίσης. Και σήμερα το πρωί έχει άποψη και για το ΙΚΑ του οποίου είναι καθ' ύλην αρμόδια εδώ και 2 χρόνια και 2 μήνες. Για τα δύο αυτά χρόνια (και 2 μήνες) δεν έχει να προβάλει παρά μόνο αναφορές στο άτομό της στον Τύπο. Η Ελληνική Διοίκηση έχει λιγότερο χαριτωμένα και μορφωμένα άτομα, (oh yes) αλλά όλα έτσι είναι, και η συμπαθής κυρία είναι η κορφή του παγόβουνου. Φυσικά δεν φταίει αυτή για το ΙΚΑ, φταίει ο Υπουργός, η προηγούμενη Κυβέρνηση, οι Αμερικάνοι, η Δεξιά, κλπ.


Η κυρία Διαμαντοπούλου, και αυτή χαριτωμένη, και αυτή δεν φταίει για τις κακοδαιμονίες της Ανάπτυξης, φταίει η Βασούλα και η Δεξιά. Ούτε αυτή φταίει για την Παιδεία. Φταίει ο Παπακωνσταντίνου που δεν της έδινε κονδύλια, και ο ΓΑΠ που τα έκανε σαν την μούρη του, Υπουργός με προϊστάμενο τον μπαμπά του. Αλλά αμείφθηκε για το έργο της με την πάλαι ποτέ θέση της Βασούλας, και τώρα θα δείτε Ανάπτυξη.


Και ο Παπακωνσταντίνου δεν φταίει για την Οικονομία, αλλά αμείφθηκε με την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, και σε 5 χρόνια που θα λουζόμαστε τα σκατά του, θα έχει κάποια άλλη επιφανή θέση και δεν θα το θυμόμαστε. Ο Αβραμόπουλος είναι ο Παπακωνσταντίνου σε εκδοχή ΝουΔου, και , κατά Πάγκαλο, βαθυστόχαστος γνώστης διαχείρισης οικονομικών κρίσεων. Όλα φυσικά σύμφωνα με την άποψη Μόσιαλου, ότι οι μισθοί πρέπει να συνδέονται με την παραγωγικότητα. Πόσα παίρνει η Διαμαντοπούλου από το 1996; Πόσα παίρνει ο Παπακωνσταντίνου; Η Δρέττα; Πόσα παίρνουν στο Μέγκα που καλλιεργούν όλο αυτό το σίχαμα τότε που υπάρχει Μέγκα;

Και μιλάει και ο Τσόκλης για το ποιος φταίει. Ο επιδοτούμενος μπαμπάς (ψάξτε να βρείτε ποιος τού φτιάχνει εκθέσεις) επιδοτούμενης κόρης (ψάξτε να βρείτε από τι ζούσε τόσο καιρό) που πιστεύει ότι οι γυναίκες φταίνε που βιάζονται και η παιδεραστία είναι δικαιολογημένη και ευχάριστη, ιδίως όταν γίνεται από γέρους.

Όλα αυτά τα άτομα αμείβονται, προβάλλονται, επανεκλέγονται και θα μας ...σώσουν. Και να θέλουν ή και να ξέρουν να δώσουν "λύσεις", δεν τους αφήνουν αυτοί που τους έφτιαξαν και τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις. Και αν τους ξεφύγει κατά λάθος άτομο που να μπορεί να κάνει κάτι, κάποιον ενοχλεί και εξαφανίζεται. Αυτή είναι η χώρα μας. Αυτό είναι το ηθικό έρεισμα των Δυνάμεων Κατοχής. Τι να πω... Δεν ξανακάνω ζάπινγκ με τον καφέ... με κάνει και γράφω θέματα άσχετα με τον αρχαιοπτέρυγα.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/03/blog-post_17.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου