Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Το ερώτημα δεν είναι πώς θα φύγει η σημερινή ανελεύθερη κατάσταση , αλλά πώς δεν θα ξανάρθει

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το ερώτημα δεν είναι πώς θα φύγει η σημερινή ανελεύθερη κατάσταση στην Ελλάδα, με τη βία ή χωρίς τη βία. Το ερώτημα είναι πώς θα φύγει και δεν θα ξανάρθει. Αυτό είναι το ουσιώδες στον αγώνα του ελληνικού λαού: πώς η σημερινή ανελεύθερη κατάσταση δεν θα επιστρέψει πάλι. Αν ξέρουμε πώς δεν θα ξανάρθει, θα ξέρουμε και πώς θα φύγει.

Οι Έλληνες είμαστε φιλειρηνικός λαός. Σε όλη την μακραίωνη ιστορία μας αγωνιζόμαστε για την ελευθερία. Τώρα στους δύσκολους αυτούς καιρούς, στους καιρούς των εσχάτων πραγμάτων, καλούμαστε να διώξουμε την ανελευθερία που μας εμποδίζει να ζήσουμε με ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη. Κάθε φορά ο αγώνας μας είναι για την ελευθερία και κάθε φορά η ανελευθερία επανέρχεται με την ίδια ή με μια άλλη μορφή. Η Ελλάδα πρέπει να διώξει την ανελεύθερη κατάσταση και συνάμα να τη διώξει για πάντα.

Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να διώξουμε την ανελεύθερη κατάσταση και να μην ξανάρθει. Η ευχή όλων των Ελλήνων είναι "να μην ξανάρθουν τέτοιες καταστάσεις". Και οι καταστάσεις αυτές ξανάρχονται. Ποιοι καπηλεύονται τον πόθο του λαού για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη;

Τις ενώσεις τις κάνει το ωραίο. Δεν είναι ωραίο που δε δουλεύουμε για το ουσιώδες, που είναι να μην ξανάρθουν αυτές οι καταστάσεις και δεν είμαστε ενωμένοι. Οι ήρωες του Εικοσιένα είχαν συλλάβει το νόημα: Πολεμούσαν αποφασισμένοι να πεθάνουν. Ο αγώνας των ηρώων δεν μπορούσε να έχει προσωρινό χαρακτήρα, όπως είναι οι αγώνες εκείνων που επιδιώκουν να βολεύονται με κάθε κατάσταση.

Οι ήρωες του Εικοσιένα αγωνίζονταν μέχρι θανάτου! Δεν υπήρχε γι΄ αυτούς άλλη επιλογή: Η θα ελευθέρωναν την πατρίδα τους ή θα πέθαιναν.

http://moschoblog.blogspot.com/2012/03/blog-post_18.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου