Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τα αιολικά είναι πολλά πεταμένα λεφτά -- και το επιχείρημα περί CO2 κατέρρευσε


Κι άλλη μια μελέτη που λέει αυτό που λένε όλες οι μελέτες. Τα αιολικά είναι πολλά πεταμένα λεφτά. Πολλές επιδοτήσεις που πληρώνει ο καταναλωτής σε λίγους επιτήδειους. Ο πράσινος τρόπος να μειώσεις το ΑΕΠ μιας χώρας, να φτωχύνεις τον καταναλωτή και να μειώσεις την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, ή του τουρισμού.

Περίπου 10 φορές πιο ακριβά είναι τα αιολικά από ότι (το ήδη ακριβό) αέριο.

Ένα αιολικό παράγει ρεύμα αξίας €195.000 τον χρόνο και παίρνει πρόσθετη επιδότηση €325.000 τον χρόνο.

Και επειδή οι απανταχού ΑΠΕτζήδες κρύβονται πίσω από τις εντολές της ΕΕ για μείωση εκπομπών CO2, η μελέτη έδειξε, ότι με τα αιολικά, κάθε τόνος CO2 που εξοικονομείται κοστίζει £270. Να υποθέσω ότι αυτό είναι που αξιολογείται "0" στις ΗΠΑ και €8 στην "Ευρώπη"; Κάποιος κλέβει... Και η μείωση σε εκπομπές είναι της τάξεως του 2,5-3%. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ πιο φτηνά, άμεσα και εύκολα με μέτρια βελτίωση της αποτελεσματικότητας υφισταμένων μονάδων -- αν κάποιος κόπτεται για το CO2.

http://thegwpf.org/international-news/5167-billions-blown-away-on-wind-power-says-british-study.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2111303/Wind-turbines-Green-energy-cost-120billion-2020-say-researchers.html

Και επειδή τα αιολικά, για να μην είναι 100% άχρηστα πρέπει να είναι κατά 80% αέριο, αν οι ηλίθιοι που κάνουν ενεργειακή "πολιτική" επιμένουν να μας πάνε σε αέριο, θα είναι πολύ μα πολύ φτηνότερα να βάλουν σκέτο αέριο και να τελειώνουν -- που από μόνο του είναι τρέλα για μία χώρα σε χρεωκοπία που ο κόσμος φοβάται να ανάψει το φως ή την θέρμανση. Η τρέλα γίνεται έγκλημα με τα αιολικά. Και ή θα το καταλάβουμε πριν ή θα το καταλάβουμε μετά. Αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις σήμερα, θα ζούνε σε άλλη χώρα τότε, γιατί όπως τους έχω "προειδοποιήσει", οι συνέπειες θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό. Και δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες, αφού ήδη ο τόπος βοά σε άλλες χώρες (και την Γερμανία, επισήμως).

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/03/co2.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου