Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Campagna Elettorale


Τι τον έπιασε τον blogger και άλλαξε format Πασχαλιάτικα δεν το ξέρω, αλλά τι να κάνω... Θα προσαρμοστώ. Δεν θα σχολιάσω τα ενεργειακά και τα κλιματολογικά γιατί παίζουν πιο πλακατζίδικα πράγματα:

1) Ο (ελληνικός) κόσμος είναι ζορισμένος και λυπάμαι για αυτό, και θα έχουμε "μη γραμμικές (μεταφράζω το non-linear) εξελίξεις" που δεν ξέρω τι μορφή θα πάρουν. Είχαμε μια ωραία χώρα και την χάσαμε πρώτα στην αριστεροδεξιά φαγωμάρα και έπειτα στην Ευρώπη.

2) Η "Ευρώπη" τρίζει και ανάβω κεράκια να διαλυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Λογικά θα τυπώσουν ευρώ, με ή χωρίς την Γερμανία, και καλό ταξείδι. Θα μάθουμε την λέξη stagflation, μόνο που δεν θα είναι stag(nation) αλλα depression. Depflation; Die baby, die.

3) Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης βρήκε άξιο συνομιλητή στην Φώφη Γεννηματά, το πόσο γέλασα σήμερα το πρωί δεν λέγεται... Το τίμημα του να σε δείχνει το Μέγκα... Επιτροπή ξένων εμπειρογνωμόνων ανακοίνωσε η Φώφη που θα μας πει πού σπαταλάμε λεφτά, κωδικό προς κωδικό, Φώφη μου, κοίτα τον καθρέφτη, το καρνέ με τα τηλέφωνα και όλου όσους έχεις στην λίστα επαφών του email σου. Σε αυτούς σπαταλάμε λεφτά.

4) Χαχανίζω με το σοβαρό δίλημμα Πασόκ vs. ΝΔ. Όχι, δεν είναι τα ίδια σκατά τα δύο αυτά κόμματα. Οι Πασόκοι είναι απατεώνες, συνειδητά και κατ' επάγγελμα, και ο Βενιζέλος ένας [διαγράφεται] με αρκετή δόση κακίας την οποία πουλάει σαν ευφυΐα. Δηλαδή, αν έπεφτα στην παγίδα, θα ούρλιαζα υπέρ της ΝΔ για να μην βγει το Πασόκ. Θα γινόμουν βίαιος για να μην βγει το Πασόκ. Αλλά δεν πέφτω στην παγίδα. Το Πασόκ είναι πεθαμένο και το συντηρούν μόνοι οι ορδές των έμμισθων ψηφοφόρων του και των μαφιόζων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την ομιλία του Σαμαρά μου άρεσε το φορολογικό του. Να μειωθούν οι συντελεστές για να μειωθεί το κίνητρο φοροδιαφυγής. Τα άλλα, ήταν λίγο χ.ψ. κι α., αλλά αφού θέλει να τα έχει καλά και με τον θεό και με τον διάβολο, αυτά θα παθαίνει. Ονειρεύεται ΕΣΠΑ και βασίζει την Ανάπτυξη στην Μαφία των Σκουπιδιάρηδων των ΟΤΑ. Και "λεφτά υπάρχουν"! Δεν το είπε έτσι, αλλά κάπως έτσι. Ασύγκριτα καλύτερη η ΝΔ από το Πασόκ, αλλά... δεν ξαναπέφτω στην παγίδα του δυοῖν κακοῖν προκειμένοιν... Και θυμάμαι ότι έχει μέσα ένα σωρό Πράσινους που ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη, σόρρυ παιδιά, δεν το αντέχω. Και πολλοί κληρονομικοί βουλευτές... Και βρε μπαγάσες, να δω τι θα τον κάνετε τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό όταν η Ευρώπη θα είναι ανάμνηση (που προσεύχομαι κάθε βράδυ για αυτό).

5) Μου αρέσει η αντιευρωπαϊκή ρητορική του ΚΚΕ, αλλά τα κάνουν ρόϊδο στο δια ταύτα. Αν νομίζουν ότι δουλεύει μαγαζί έστω και προδιαγραφών Πολ Ποτ χωρίς κεφάλαιο, και εάν νομίζουν ότι το allocation of resources γίνεται καλύτερα με κεντρικό σχεδιασμό από ότι με την αγορά, λυπάμαι, αλλά δεν το πιστέυω. Εκσυγχρονιστείτε βρε άνθρωποι, 2012 είμαστε... Εκτός εάν παίζει νέο 1917 (που όμως προϋποθέτει 1914-1916)...

6) Τρελαίνομαι που εμφανίζονται οι Οικολόγοι Πράσινοι σαν ...σοβαρό κόμμα. Όλα τα κανάλια τους αναφέρουν. Αυτούς και τον Καρατζαφέρη. Συνέχεια. Brand name recognition, θα βρεθούν ηλίθιοι να τους ψηφίσουν. Τους Οικολόγους τους θεωρώ σαν made-in-Germany-χαλάστρα κατά των αριστερών, τον Καρατζαφέρη σαν made-in-Germany-χαλάστρα στον Καμμένο. Ότι έκανε ο τύπος αυτός και στον Καραμανλή. Όσο για τον Κουβέλη, το κόμμα του θα είχε σαν πιο σωστό τίτλο το "Κόμμα Ευρώδουλων Ζητιάνων". Μεταξύ Κουβέλη ή Οικολόγων Πράσινων και ΚΚΕ, χίλιες φορές ΚΚΕ.

Βέβαια, δεν λέω τι θα ψηφίσω εγώ... Χμμ... Κόμμα δεξιοαριστεροφιλελευθεροαναρχικοσυντηρητικών, υπάρχει;

archaeopteryxgr.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου