Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η πρωθυπουργοποίηση Σαμαρά στέλνει στο χρονοντούλαπο τον Καραμανλή.

Η επιστροφή Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ, έστω και ως μεταβατική λύση, φάνταζε, από όλους σχεδόν τους Νεοδημοκράτες, ως το πλέον πιθανό και επιθυμητό σενάριο σε ενδεχόμενη αποτυχία Σαμαρά. Όμως η ΝΔ ήρθε πρώτο κόμμα και μάλιστα με αύξηση των ποσοστών της από τις εκλογές της 6ης Μαϊου, η δε επάνοδος του Καραμανλή ως απαραίτητου στοιχείου για την επανένωση της παράταξης παρέλκει πλέον αφού την επανένωση την έκανε πράξη ο ίδιος ο Σαμαράς.

Ένα ακόμα στοιχείο έμενε για την οριστική απομάκρυνση του Καραμανλή από τις Νεοδημοκρατικές συνειδήσεις. Η πρωθυπουργοποίηση του Αντώνη Σαμαρά. Από τη στιγμή που έγινε ήδη πρωθυπουργός της χώρας ο νέος αρχηγός, ο παλιότερος διαγράφεται οριστικά από την κεντρική πολιτική σκηνή. Είναι πλέον αδύνατο και σπάνια έχει συμβεί να ξαναγίνει αρχηγός ενός κόμματος εκείνος που διετέλεσε παλαιότερα πρωθυπουργός, τη στιγμή που έχει πρωθυπουργοποιηθεί νεότερος.

Μετά λοιπόν και την οριστική απομάκρυνση του Καραμανλισμού από τη ΝΔ, μένει μόνος για να κάνει πολιτικό παιχνίδι ο Μητσοτακισμός, με όλα τα στελέχη του και τους υποστηρικτές του.
Είπατε τίποτα;

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου