Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ με το "ΚΑΛΕΣΜΑ" για επαναστατικό στρατό.

ΒΙΝΤΕΟ ΔΟΥΡΟΥ-ΑΜΥΡΑ-ΤΣΙΠΡΑ

Από χθες το βράδυ ξεκίνησε ένα μεγάλο θέμα, όταν "ανακαλύφθηκε" βίντεο του Ιφικράτη Αμυρά, όπου φέρεται να δίνει οδηγίες και παραινέσεις στους Έλληνες πολίτες για αντάρτικο πόλεων σαμποτάζ και ένοπλο αγώνα, ομολογώντας μάλιστα ότι ήδη υπάρχουν τέτοιοι πυρήνες.

Όσον αφορά την κ. Δούρου

Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι που γνωρίζουν ιστορία "τσίμπησαν" την δήλωση της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, που αμέσως μετά το επισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, δήλωσε στην εκπομπή του Παπαδάκη με πάθος ότι "δεν θα κάνουν (στον ΣΥΡΙΖΑ) ούτε βήμα πίσω από το ψήφισμα των Κορυσχάδων".

Κανείς φυσικά δεν την ρώτησε τι εννοούσε, είτε γιατί δεν κατάλαβαν τι είπε, είτε γιατί βιαζότανε να τελειώνει η εκπομπή . Ποιό είναι λοιπόν το περίφημο "Ψήφισμα των Κορυσχάδων" Ήταν το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΑΜ της 27ης Μαΐου του 1944, το οποίο αποτέλεσε την πολιτική βάση της απόπειρας ένοπλης κατάληψης της εξουσίας τον Δεκέμβριο του 1944 από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!

Ας δούμε τι έλεγε στο άρθρο 8:

Αρθρο 8. – Ο πρωταρχικός σκοπός και ο γνώμονας για την άσκηση όλων των εξουσιών είναι ο απελευθερωτικός αγώνας του έθνους. – Το Εθνικό Συμβούλιο, η ΠΕΕΑ, οι ένοπλοι και άοπλοι πολίτες υπηρετούν πριν απ’ όλα το σκοπό αυτό. – Ο Εθν. Στρατός ΕΛΑΣ, είναι το ένοπλο τμήμα του έθνους, που μάχεται για την απελευθέρωση της πατρίδας και τις ελευθερίες του λαού.

Όλα αυτά το 1944 μπορεί να είχαν νόημα, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο "η ιερή σκυτάλη του ψηφίσματος των Κορυσχάδων", έχει να μας πει κάτι σήμερα;

Δείτε το βίντεο της Δούρου


Όσον αφορά την σχέση Τσίπρα με τον κ. Αμυρά

Επειδή η έρευνά μας στο διαδίκτυο δεν μας επέτρεψε να πούμε με σιγουριά αν ο ομιλών στο βιντεο ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι, παρά το ότι βρέθηκαν πολλά στοιχεία, τα οποία όμως μπορεί να ήταν και ψεύτικα, ή να ανατράπηκαν σαν σχέδια , ζητήσαμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατόπιν ζήτησε και η Ν.Δ. να πάρει θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είπε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον κ. Αμυρά και έχει τόση σχέση μαζί του όση έχει και η ΝΔ με την αξιοπιστία.

Το βίντεο όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και η δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον ατυχής, αφού πράγματι είναι γεμάτο το διαδίκτυο με αναρτήσεις με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Α΄Αθηνών με το όνομα του κ. Αμυρά κάτω ακριβώς από αυτό του Τσίπρα.

Δείτε σχετικό link
http://www.iefimerida.gr/node/46903

Ωστόσο τελικά δεν ήταν μάλλον υποψήφιος, όπως δεν είναι και τώρα, γιατί ίσως άλαξαν τα σχέδια.

Όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και το βίντεο όπου ο Τσίπρας του λέει ότι μπορούν να μιλούν με τα μικρά τους ονόματα αφού έχουν συμμετοχή σε κοινά κινήματα. Από αυτά που λένε φαίνεται ότι έχει και μεγάλη μάλιστα σχέση ο κ. Αμυράς με τον Τσίπρα

Δείτε τα πρώτα λεπτά του βίντεο της συνέντευξης Τσίπρα στον Αμυρά, όπου λένε για το πως παίρνεις τα αξιώματα στη μάχη και όπου ο Αμυράς ρωτά τον Τσίπρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για εξέγερση


Όσον αφορά τον κ. Αμυρά

Στο δικό του βίντεο, ο κ. Αμυράς, ομιλών φαίνεται να αναλύει σχέδιο αποδιάρθρωσης της ελληνικής πολιτείας και του ελληνικού κράτους με ένοπλες επιθέσεις και σαμποτάζ, το οποίο είναι βιώσιμο και μπορεί να εφαρμοστεί, αν λάβουμε υπόψη το μπάχαλο ασφαλείας που πράγματι επικρατεί στην Ελλάδα. (Το σχέδιο ωστόσο επιδέχεται αρκετές βελτιώσεις).

Περί τίνος πρόκειται; Πρόκειται για οδηγίες; Πρόκειται περί αναγνώσεως κειμένου κάποιου μυθιστορήματος; Τι συμβαίνει;


liako.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου