Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στην σέντρα ο Άκης, από τον ξάδελφο...

Αποκαλύψεις για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου έκανε σήμερα ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νικόλαος Ζήγρας, κατά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζήγρας «έδωσε» τον πρώην υπουργό, επιβεβαίωσε όλα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, ενώ φώτισε τον ρόλο κρατικού αξιωματούχου ο οποίος δεν είναι κατηγορούμενος. Δικαστικές πηγές χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα σημαντική την 9ωρη απολογία του κ. Ζήγρα, αφού εκείνος είναι το πρόσωπο-κλειδί και για τις τρεις υπεράκτιες (off-shore) που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες των ακινήτων του κ. Τσοχατζόπουλου.

Επίσης, μίλησε για όλα, τον ρόλο στην υπεράκτια Torcasso, τις αγορές των ακινήτων, δήλωσε ότι γνώριζε ότι τα χρήματα ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευση τους ενώ φώτισε και τον ρόλο τρίτου προσώπου. «Με συμβούλευσαν λάθος οι πρώην συνήγοροι μου», είπε στον ανακριτή. «Έπρεπε από την αρχή να έχω συνεργαστεί μαζί σας».

Άμεση ήταν η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Με δήλωσή του μέσα από τη φυλακή κάνει λόγο για συναλλαγή του εξαδέλφου του με τις ανακριτικές αρχές. Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: «Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε. Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του».

filotimia.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου