Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιά ηταν η Οριακή Τιμή Συστήματος το 2009, το 2010 και το 2011


Είναι βαρετό να επαναλαμβάνομαι, αλλά τα σαλιγκάρια που κυκλοφορούν και παριστάνουν τους ανθρώπους, δεν έχουν μνήμη. Παραθέτω γραφήματα (από τον ΔΕΣΜΗΕ) που έχω ξαναδείξει, για το ποιά ήταν η Οριακή Τιμή Συστήματος.



Είχαμε φτηνό ρεύμα στην Ευρώπη, και η εξάντληση ενός ή δύο κοιτασμάτων λιγνίτη δεν είναι ο λόγος που ακρίβυνε. Οι παρακάτω πίνακες (μεγαλώνουν με κλικ) δείχνουν διάφορα, σχετικά.



Οι πίνακες είναι από εδώ. Ακρίβυνε το ρεύμα για σπίτια (αλλά όχι το βιομηχανικό -- όχι ακόμα, έ έ έρχεταί). Και οι τρύπες στην ΔΕΗ και τον ΛΑΓΗΕ, είναι επειδή ακρίβυνε η ΟΤΣ, αλλά δεν έχει περαστεί στους καταναλωτές, ούτε τους βιομηχανικούς καταναλωτές. Ακρίβυνε στην Ελλάδα, αλλά λιγότερο στην Γερμανία, όπου όμως ακρίβυνε το βιομηχανικό και έχουν ξεσηκωθεί οι βιομήχανοι (άκου περίεργα). Η Δανία, καλά να πάθει. Ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο και μαζούτ αλλά αλέθει πολύυυ αέρα (φτηνόοοοο το αιολικό, αλλά πάει χαμένο, δεν ηλεκτροδοτεί).

Τι άλλαξε; Ρωτήστε την Μπιρμπίλη και τον Ζερβό, που με το που διορίστηκαν ανήγγειλαν ότι θα ακριβύνει το ρεύμα (και ρωτήστε ποιός τους το είπε, ή σκεφτείτε τίνος επιλογή ήταν αυτοί οι δύο (και δεν εννοώ τον ΓΑΠ). Το ρεύμα ακρίβυνε και ακριβαίνει επειδή δεν έχουμε δική μας ενεργειακή πολιτική. Η πολιτική μας είναι αυτό που μας λέει η "Ευρώπη", και η "Ευρώπη" είναι το φερέφωνο των 3-4 Ευρωπαϊκών εταιριών. Η "Ευρώπη" εκφράζεται στην Ελλάδα από τους ενεργειακούς βαρώνους, που είναι οι "αντιπρόσωποι" αυτών των εταιριών (EDF, Enel, RWE κλπ από τις ηλεκτροπαραγωγικές, και Enercon, Iberdrola, Gamesa, Vestas, από τους πωλητές σαβούρας). Η πολιτική μας είναι ό,τι συμφέρει τις 3-4 εταιρίες που εκπροσωπούνται από τους βαρώνους. Οι βαρώνοι υπάρχουν μόνο χάρη στην διαφθορά, σε κόμματα, Υπουργεία, ΔΕΗ και ΟΤΑ. Για όποιον αμφιβάλλει, ας δει την κατάταξή μας στην λίστα της διαφθοράς, το 1997 και σήμερα.

Γιατί ανεβαίνει η Οριακή Τιμή Συστήματος;
Γιατί ανεβαίνει η Οριακή Τιμή Συστήματος; (2)
Διαφθορά: Από 25οι το 1997, 78οι το 2010
Καμμία έκπληξη, η αιολική αλητεία είναι εδώ!
Για τα αδιέξοδα στην ΔΕΗ, υπάρχουν ονοματεπώνυμα
Ποιός έχει διαλύσει την ΔΕΗ;
Ο πορτοκαλί συναγερμός και οι ενεργειακοί βαρώνοι

Αν οι ενεργειακοί βαρώνοι δεν ήταν αυτό που είναι, θα είχαμε ενεργειακή πολιτική, στα πλαίσια της όποιας Ευρωπαϊκής Παπάρας, αλλά δική μας πολιτική, Ελληνική πολιτική. Τώρα; Θα ψάχνονται και οι βαρώνοι... Αν και αυτοί τα έχουν κάνει τα προσωπικά κουμάντα τους...

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου