Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οι τιμές είναι ντροπή!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η απονομή του βραβείου Νόμπελ στην ΕΕ μοιάζει με θλιβερό αστείο! Το βραβείο αυτό επαληθεύει την παροιμία που λέει "Σκότωσε τον αδελφό σου για να σε αναγνωρίσουν ως φιλάδελφο!"

Λυπάμαι γιατί ανάμεσα στους βραβευμένους με Νόμπελ είναι κάποιοι που τους αγαπώ, όπως ο φυσικός Βέρνερ Χάϊζενμπεργκ του οποίου το βιβλίο Φυσική και Φιλοσοφία διαβάζω αυτόν τον καιρό για τρίτη φορά!

Η επιτροπή του βραβείου πρόδωσε την ιστορία και την λαμπρή φήμη του βραβείου Νόμπελ. Οι κάτοχοί του θα ντρέπονται πλέον και θα το σβήσουν από τη βιογραφία τους. Κανονικά πρέπει να κρατήσουν τα χρήματα και να αποποιηθούν εκ των υστέρων την τιμή.

Σε εποχές που δεν τηρείται η οδός, λέει ο Κομφούκιος, οι τιμές είναι ντροπή! Πράγματι η απονομή του βραβείου στην ΕΕ είναι ντροπή!

Τα μέλη της επιτροπής ή θέλησαν να κάνουν ένα κακόγουστο αστείο ή δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Ακόμα κι η χώρα στην οποία εδρεύει η εν λόγω επιτροπή, η Νορβηγία, αρνήθηκε δυο φορές την πρόταση να γίνει μέλος της ΕΕ.

Οι λαοί της ψευδώνυμης Ένωσης οπωσδήποτε θα θεωρήσουν τη βράβευση αυτή ως εμπαιγμό, ιδίως των χωρών, που αυτή τη στιγμή στενάζουν από την πολιτική της ΕΕ.

Όταν η γυναίκα μου έμαθε ότι η ΕΕ έλαβε το βραβείο Νόμπελ είπε: "Για ποιο λόγο τη βράβευσαν; Φαίνεται για τις προόδους που κάνει στα οικονομικά!"

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου