Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Έχει τζακ ποτ στον Γιώργο!

Προσοχή, δεν πρόκειται για φάρσα. Η Πρωταπριλιά (και οι εκλογές) απέχει αρκετά γαρ. Στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.iop.harvard.edu/lottery/apply/11223, αναφέρονται τα εξής απίθανα: «Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής ζήτησης για παρακολούθηση της ομάδας μελέτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου, θα γίνει εφάπαξ κλήρωση για τη συμμετοχή στις υπόλοιπες συνεδρίες που θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτωβρίου. Μόνο όσοι έχουν έγκυρη ταυτότητα του Χάρβαρντ μπορούν να λάβουν μέρος στην κλήρωση. Οι νικητές της κλήρωσης πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τις υπόλοιπες συνεδρίες. Εάν ένας συμμετέχων χάσει μια συνεδρία, θα ακυρωθεί η συμμετοχή του και θα αντικατασταθεί από άλλον φοιτητή στη λίστα αναμονής. Συμμετέχετε στην κλήρωση από 28 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου. Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο John F. Kennedy Jr. Forum μέσα στο εξάμηνο. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό».

Ο Αμερικανός

Προτού προχωρήσετε σε αναλύσεις τού στιλ «έλα μωρέ τώρα, κορόιδα τα αμερικανάκια», καλό είναι να θυμηθείτε ότι η συντριπτική πλειονότητα των λαοφιλών πολιτικών της Ελλάδας θα πουλούσε το ένα της νεφρί για να βγει φωτογραφία με τον βοηθό καφετζή του Λευκού Οίκου. Το ίδιο ισχύει και για «τιτάνες» της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, που αγοράζουν πάνες ακράτειας με τις νταλίκες, όταν τους μιλάει άκεφα στο τηλέφωνο ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος.

Για να τους παρηγορήσεις τους παράτολμους Ευρωπαίους και να σταματήσεις την ακατάσχετη διάρροια, πρέπει να τους πείσεις ότι ο πρόεδρας ήτο συναχωμένος ή είχε μόλις καβγαδίσει με τη γυναίκα του. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει σεμινάρια στο Χάρβαρντ για τον επανασχεδιασμό της Ευρώπης. Αν το εξετάσετε ψυχρά, όντως είναι ειδικός. Την επανασχεδίασε. Οπως επανασχεδιάζει η μπουλντόζα το ρημάδι, που δεν έχει πια ζωή. Ο Γιώργος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αμερική. Είναι Αμερικανός πολίτης. Εφερε εις πέρας μια αποστολή. Κατόρθωσε να τον ψηφίσουν εκατομμύρια Ελληνες, χωρίς ο ίδιος να ξέρει καλά καλά τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου που κυβέρνησε.

Μέσα σε μια απίστευτη οικονομική κρίση, με παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα, εκείνος είναι ελεύθερος να περνάει αμέριμνος τις χλιδάτες διακοπές του σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Ελλάδας. Οι Αμερικανοί δεν είναι κορόιδα. Ξέρουν καλά ότι άξιζε τον κόπο να βάλουν τα ονόματά τους στην κληρωτίδα για να ακούσουν τον ΓΑΠ.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου