Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Οι πρώην και οι επόμενοι

Αναρωτιόταν χθες η «Ακίς» για ποιον λόγο η Αννα -θα μειωθούν τα σύνορα- Μπενάκη έχει ακόμα γραφείο στη Βουλή ως πρώην πρόεδρος. Παραδοξότητα φαντάζει, τωόντι. Σαν να δικαιούται δωμάτιο στο σπίτι και ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι ο/η πρώην σύζυγος. Αλλόκοτο δείχνει και στην περίπτωση Πετσάλνικου.

Μυστήριο στου Σιούφα. Λες και το πολίτευμα (μαζί και το κτίριο όπου στεγάζονται οι κρισιμότερες λειτουργίες του) είναι πολυκατοικία και οι βετεράνοι πρόεδροι Βουλής, οι πάλαι ποτέ πρωθυπουργοί και άλλες παλιές, ρυτιδιασμένες αναμνήσεις της τηλεόρασης δικαιούνται μόρια, χώρο στην ταράτσα για να απλώνουν σώβρακα και πρόσβαση στον κήπο (τον Εθνικό) για να παίζουν τα εγγονάκια. Ολα τα παραπάνω φαντάζουν «αλλόκοτα», «παράδοξα» και «μυστήρια», αν είσαι σχετικά άνετος και τα εξετάζεις νηφάλια. Αν, όμως, βλέπεις τον ΔΕΗτζή να έρχεται να σου κόψει το ρεύμα επειδή δεν πλήρωσες τον λογαριασμό, σου φαίνονται εξοργιστικά και εξαιρετικά πειστικός λόγος για να τα πάρεις στο κρανίο και ν' αρχίσεις τη δυναμική «αντιπολίτευση». Από πού κι ως πού οι πρώην νοικάρηδες της εξουσίας παίρνουν μόρια στην πολυκατοικία και πληρώνουν οι ιδιοκτήτες (ο λαός) τα κοινόχρηστά τους;

Χαλασμός Κυρίου

Και σαν να μην έφτανε το χωροταξικό, δηλαδή η παροχή γραφείων σε νυν άχρηστους για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, υπάρχει και το αμιγώς πρακτικό: Το εκκαθαριστικό εν τη παλάμη και ούτω βογγήξομεν (εμείς οι φορολογούμενοι). Στα γραφεία των παλαίμαχων σωτήρων πρωθυπουργών και προέδρων της Βουλής εργάζεται κόσμος και ντουνιάς. Το ρήμα «εργάζεται», βέβαια, μην το παίρνετε κι εσείς τοις μετρητοίς. Αυτοί οι υπερτυχεροί λογίζονται ως εργαζόμενοι. Τοιουτοτρόπως ο άνεργος οικοδόμος από το Βαρθολομιό Ηλείας σκάει τάλαρα (που δεν έχει) για να βολεύουν βύσματα ακόμα και στα γεράματά τους ο κάθε λυκόσχημος πρεσβύτης και η κάθε μουμιοποιημένη Καπνικαρέα που πέρασαν ένα φεγγάρι από θέση εξουσίας.

Αν έχετε πολλά διαμερίσματα και εισπράττετε νοίκια -άρα διαθέτετε χρόνο για πειραματισμούς-, μπορείτε να αποπειραθείτε να βολτάρετε μέχρι τη Βουλή και να συναντήσετε έναν ή μία «πρώην» στο γραφείο εκάστου.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συναντήσετε υπάλληλο (δεινοί παίκτες τέτρις, πασιέντζας και ναρκαλιευτή) του γραφείου. Τους ίδιους τους δεινοσαύρους αποκλείεται! Λίγη αιδώς δεν βλάπτει.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου