Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πῶς λέγεται αυτός που προωθεί απάτες;

ec.europa.eu
ec.europa.eu

Πριν απαντήσω το ρητορικό μου ερώτημα, να σάς θυμίσω ότι ο λόγος που ασχολούμαι με τις ΑΠΕ και την υποτιθέμενη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή που θεραπεύουν οι ΑΠΕ, είναι επειδή η "Ευρώπη" το έχει επιβάλει. Αν κάποιος φαιδρός Έλληνας πολιτικός συμφώνησε, (α) δεν ήταν ο μόνος, και, (β) είμαι σίγουρος ότι έχει συμφωνήσει και σε άλλες μα_ακίες στην ζωούλα του...

Δεύτερον να σάς θυμίσω ότι

(α) Οι "επενδύσεις" σε ΑΠΕ, δεν είναι επενδύσεις. Είναι μηχανισμός είσπραξης φόρων, τελών, υπέρ Γερμανών, Δανών και Ισπανών κατασκευαστών και Γαλλικών, Ιταλικών και Ισπανικών ηλεκτροπαραγωγικών εταιριών, που τους πληρώνουμε υποχρεωτικά, χωρίς να παίρνουμε κάτι που εμείς ζητήσαμε να αγοράσουμε, και χωρίς καν να παράγουν αυτό που διαφημίζουν.

(β) Η Ανθρωπογενής Κλιματική Αλλαγή που δήθεν θεραπεύουν οι ΑΠΕ είναι μία εικασία, ή μία θρησκεία, αλλά δεν προκύπτει από στοιχεία. Τα περισσότερα "στοιχεία" που εμφανίζει, δεν είναι στοιχεία, αλλά αποτελέσματα προσομοιώσεων μοντέλων που έχουν αποδειχθεί είτε φαύλα, είτε ελλειπή, είτε λανθασμένα. Τα δε "στοιχεία" που εμφανίζουν σαν "απόδειξη", ένα ένα, από τα τους πάγους του Κιλιμάντζαρο μέχρι τους πόλους της Γης (ή του Άρη) έχουν αποδειχθεί ότι είναι άσχετα με "ανθρωπογενή" φαινόμενα, και μάλλον έχουν να κάνουν με τον ...Ήλιο. Η επανάληψη αρλουμπών από τον Σκάϊ, ή το εκονιούζ, δεν είναι στοιχείο.

(γ) Ακόμα κι άν υφίσταται ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, οι ΑΠΕ δεν κάνουν τίποτα για αυτήν. Όχι επειδή δεν έχει αποδειχθεί (φυσικά και δεν έχει αποδειχθεί η θεραπεία της εικασίας), αλλά επειδή οι ΑΠΕ, και θεωρητικά, και αποδεδειγμένα, 1) δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, 2) δεν υποκαθιστούν ούτε γραμμάριο κάρβουνου, 3) μπορούν να συνυπάρξουν μόνο με αέριο, που είναι και μικρό ποσοστό της ηλεκτροπαραγωγής, και ακριβό, 4) συνυπάρχοντας με κάρβουνο επιβάλλουν χρήση αναποτελεσματικών μονάδων ανοιχτού κύκλου, 5) και ακόμα και με αέριο, πληρώνονται για εικονικό ρεύμα, που δεν υποκαθιστά παρά μόνο ποσοστό του συμβατικού ρεύματος από μονάδες αερίου. Και φυσικά, όταν δεν υποκαθιστούν μονάδες ή καύσιμα, εννοείται ότι δεν μειώνουν CO2 (εάν αυτό θεωρείται βλαπτικό). Με λίγα λόγια οι ΑΠΕ είναι ενεργειακή και περιβαλλοντική απάτη.

(δ) Το ρεύμα των ΑΠΕ επιβάλλεται στα δίκτυα μεταφοράς, στα οποία δημιουργεί προβλήματα και ανάγκη περαιτέρω, κατά τα άλλα άσκοπων, αλλά ακριβών εκταμιεύσεων που και αυτές δεν είναι "επενδύσεις". Δεν χρειάζονται. Γίνονται αναγκαίες από τις ΑΠΕ, που και οι ίδιες είναι και θα είναι ενεργειακά ασήμαντες, και περιβαλλοντικά άχρηστες.

(ε) Το ρεύμα των ΑΠΕ είμαστε υποχρεωμένοι να τα αγοράζουμε σε τιμή υψηλότερη από το συμβατικό ως δήθεν "καθαρό" όταν όμως 1) ούτε είναι χρήσιμο ρεύμα, είναι τυχαίο και μεταβλητό και 2) δεν έχει καμία καθαριότητα αφού και προϋποθέτει μεγάλες ποσότητες ενεργοβόρων πρώτων υλών για να υπάρξει. Αυτό είναι ξεκάθαρη οικονομική απάτη, με το επιβαρυντικό της καταναγκαστικής οικονομικής απάτης. Αν είναι να επιδοτούμε τους Γερμανούς, ας βάλουμε ένα φόρο υπέρ Γερμανών, πιο φτηνά θα μας βγει.


(στ) Μόνο εκ περισσού, επαναλαμβάνω ότι οι ΑΠΕ υπάρχουν από το 1960 ή 1970, ήταν πάντα ακατάλληλες για ηλεκτροδότηση σε δίκτυο, και η μόνη πραγματικά εξέλιξή τους δεν ήταν κάποια σημαντική τεχνολογική εξέλιξη, αλλά ο νομοθετημένος μηχανισμός υποχρεωτικής έγχυσης και των υποχρεωτικών ταριφών, που δεν είναι άλλο από το "πες μου πόσα σου λείπουν να στα δώσω". Ο Γερμανικός Νόμος EEG που περάσαμε εδώ σαν Νόμο Μπιρμπίλη. Δεν μιλάμε για επιδότηση κάποιου χρήσιμου ή αρεστού πράγματος. Μιλάμε για επιδότηση ξένων εταιριών. Με παράπλευρες απώλειες στο δικό μας περιβάλλον, και την δική μας βιομηχανία. Πριν πείτε "μα... το βρώμικο κάρβουνο", ξαναλέω: Οι ΑΠΕ δεν μειώνουν ούτε ένα γραμμάριο κάρβουνο. Το αέριο και τα πυρηνικά υποκαθιστούν κάρβουνο.

(ζ) Το ότι οι πολιτικοί λένε "ναι" επειδή εντέχνως φτιάχτηκε πλέγμα ντόπιων μικροσυνεταίρων στην απάτη (δείτε την λίστα των ΑΠΕτεώνων χορηγών στο πρώτο link), ή επειδή κυκλοφορούν Φούχτελοι και πλασάρουν πραμάτειες σε δοτούς Περιφερειάρχες και νοικιασμένα λαμόγια, δεν αναιρεί τα παραπάνω σημεία. Η συναίνεση σε απάτη, ή η άγνοια, ή η βλακεία, ή η διαφθορά, δεν την καθιστά "μη απάτη".

Κατόπιν τούτου, στο θέμα αυτό, η "Ευρώπη" και η "Ευρωπαϊκή Επιτροπή" είναι καραμπινάτοι απατεώνες, χωρίς ελαφρυντικό, και από πρόθεση.

Και να σας θυμίσω τι είναι η "Ευρωπαϊκή Επιτροπή". Είναι αυτοί που έστελναν κονδύλια για να κλείσουμε την βιομηχανία μας, να φτιάξουμε μία τάξη εξαρτημένων ηλιθίων, και μας επιδότησαν να σπάμε καΐκια, να βγάζουμε αμπέλια, και κάτι τέτοια ταπεινά... Βρε έξωωωω...

Ο ΑΚ φταίει για αυτή την ανάρτηση... Ετοιμαζόμουν να πάω στην καφετέρια, όταν είδα τα λινκς που μου έστειλε...

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου