Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κώστας Βαξεβάνης: Ο Βασίλης Μπουγιουκλάκης του 21ου αιώνα (Ιστορικό Ντοκουμέντο)

Για τον Βαξεβάνη τα έχουμε ξαναπεί.

Από αιώνιο πιόνι του συστήματος (25 χρόνια υπάλληλος του Μπόμπολα, του Λαμπράκη, του Κοντομηνά και της κρατικής ΕΡΤ), εσχάτως πήρε τους δρόμους και το παίζει επαναστάτης.

Είναι φυσικό οτι άμα είσαι από 15-20 ετών δεν έχεις ούτε τις μνήμες, ούτε τις εμπειρίες εκείνες που θα σε βοηθήσουν να κρίνεις τί εστί Βαξεβάνης. Και μπορεί και να τσιμπήσεις.

Σήμερα, ο “δημοσιογράφος”, απευθυνόμενος προφανώς σε αυτό το κοινό των πιτσιρικάδων, εξαπέλυσε μια ανεπανάληπτη μ...α.

Όπως έγραψε στο τουίτερ: “Στην Ιταλία του 70, η ένταση και η τρομοκρατία δημιουργήθηκαν από μυστικές υπηρεσίες για να φαντάζει αναγκαία μια συντηρητική σκληρή κυβέρνηση”.


Με λίγα λόγια, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που θεωρεί τον Κούρτσιο, τον Φραντσεσκίνι και την Καγκόλ, ιδρυτές των Ερυθρών Ταξιαρχιών, “κατασκευάσματα των μυστικών υπηρεσιών”.

Και είπαμε. Άν είσαι 15 χρονών εύκολα χάφτεις τέτοιες ανιστόρητες παπαριές. Ακόμα καλύτερα όταν συνοδεύονται και από τη φράση “μυστικές υπηρεσίες” που πάντα, έδινε το απαραίτητο μυστηριώδες σασπένς στην αφήγηση, ικανό να γοητεύσει κάθε βλάκα.

Το ιστορικό βίντεο που ακολουθεί δείχνει οτι, αφ ενός η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, αφ ετέρου οτι ο Βαξεβάνης ανακηρύσσεται σε Βασίλη Μπουγιουκλάκη του 21ου αιώνα.

Στο Ιστορικό βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται μεγάλες στιγμές της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

Στο ρόλο του Κώστα Βαξεβάνη, ο παμμέγιστος Βασίλης ο Μπουγιουκλάκης.

Στο ρόλο της Ρένας Δούρου, ο αείμνηστος ηθοποιός, ο Βαγγέλης ο Γιαννόπουλος.

Στο ρόλο του παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών, ο μανάβης.



amantomatimou.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου