Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Λίγοι πολιτικοί καταλύουν τη δημοκρατία και τη νομιμότητα και κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Τα παιδιά του κόσμου είναι πιο έξυπνα
απ΄ τα παιδιά της βασιλείας του Θεού"


Λίγοι πολιτικοί καταλύουν τη δημοκρατία και τη νομιμότητα των πολλών και κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει;

Η δύναμη και το θάρρος των λίγων έγκειται στο ότι πιστεύουν πως αν κάποιος από αυτούς κινδυνέψει, οι άλλοι θα τον υπερασπιστούν.

Η αδυναμία κι η δειλία των πολλών βρίσκεται στο ότι καθένας από τους πολλούς πιστεύει πως αν κάνει κάτι, θα μείνει μόνος κι αβοήθητος.

Αυτός είναι ο λόγος που λίγοι κακοποιοί ενωμένοι μπορούν να εξουδετερώσουν πολλούς, οι οποίοι δεν έχουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Τα κόμματα κι ο συνδικαλισμός ζημίωσαν την Ελλάδα διότι έπληξαν την ενότητα και την αμοιβαία εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η Ελλάδα ζει τώρα την κομμουνιστική της περίοδο με την αμοιβαία καχυποψία που επικρατεί παντού.

Οι αρχαίοι για να θωρακίσουν τη δημοκρατία διατύπωσαν τις ρήτρες πολιτισμού, μεταξύ των οποίων σπουδαία θέση κατέχει η Καλή Πίστις!

Αληθινοί ηγέτες με πολιτική ωριμότητα και ανώτερο ήθος, θα εμπνεύσουν την καλή πίστη στο λαό, για να βγει η Ελλάδα από το τέλμα. Αυτό θα αρχίσει από την Παιδεία και ειδικότερα από τους φιλολόγους, οι οποίοι θα διδάξουν τους νέους να εμβαθύνουν στα ονόματα.

Η παρακμή της Ελλάδας άρχισε με την υποβάθμιση του κύρους του φιλολόγου καθηγητή και τον διωγμό της γλώσσας με την κατάργηση των πνευμάτων και των προθέσεων, για να μην μπορεί ο ανεπτυγμένος νους να συνθέσει τα νοήματά του.

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου