Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ένας ελληνο-τουρκικός πόλεμος θα τους σώσει

Εδώ και καιρό έχουμε διατυπώσει την εκτίμηση πως για να διατηρηθεί στην εξουσία η τρικομματική (και οιωνεί «πολυκομματική») χούντα, και ταυτοχρόνως να εφαρμόζει κάθε μέρα όλο και πιο γενοκτονικά και εθνοκτόνα μέτρα, χρειάζεται έναν μεγάλο «αντιπερισπασμό». Έναν «αντιπερισπασμό» το περιεχόμενο του οποίου θα είναι τέτοιου είδους ώστε να μην μπορεί κανείς να τον αγνοήσει. Τι μπορεί λοιπόν να τραβήξει την προσοχή του ελληνικού λαού και να απορροφήσει όλη την συσσωρευμένη «ενέργεια» της οργής και της αγανάκτησης η οποία ξέρουν πολύ καλά πως έχει ήδη ξεπεράσει τα «όρια ασφαλείας» του καθεστώτος;

Ένας αδελφοκτόνος εμφύλιος ή μία πολεμική σύρραξη με την Τουρκία.

"Plan A"

Εδώ και καιρό έχουν εντέχνως διοχετεύσει την απειλή ενός τέτοιου ενδεχόμενου, φροντίζοντας ταυτοχρόνως να εμπλουτίζουν την προπαγάνδα τους καλλιεργώντας την θεωρία των δύο άκρων (τα οποία βεβαίως φροντίζουν όχι μόνο να συντηρούν αλλά και να τα ενισχύουν παντοιοτρόπως), τον πόλεμο εναντίον της «τρομοκρατίας» και ασφαλώς την ανάγκη για «ευνομία και τάξη». Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό έχουν επιλέξει την ευρεία χρήση του όρου «κόμματα του συνταγματικού τόξου» αποδίδοντάς τον στον εαυτό τους, πράγμα που αυτομάτως τοποθετεί όλους τους άλλους εντός και εκτός βουλής, ως εχθρούς ή ακόμα και «απειλές» του Συντάγματος. Ενός Συντάγματος που αυτοί οι εθελόδουλοι «εταίροι» του δήθεν «συνταγματικού τόξου», έχουν πετάξει εδώ και καιρό στα σκουπίδια και μάλιστα με προκλητικό τρόπο περιφρονώντας ακόμα και αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, που συγκυριακά ή «τυχαία» δεν «συμμορφώθηκαν προς τα υποδείξεις».

"Plan B"

Τα ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες διοχετεύουν την είδηση της ρηματικής διακοίνωσης που κατέθεσε χθες η ελληνική κυβέρνηση εναντίον της Τουρκίας στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, ως μία «πατριωτική» αντίδραση της Ελλάδας στον Τουρκικό επεκτατισμό. Έναν επεκτατισμό που επί του παρόντος εκδηλώθηκε από το τουρκικό κράτος με την παραχώρηση άδειας στη κρατική εταιρεία πετρελαίου να κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δηλαδή εντός της ελληνικής επικράτειας.
Αφήνουν δε να εννοηθεί πως η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" ήταν το χθεσινό «σουλάτσο» μιας τουρκικής φρεγάτας εντός του ελληνικού θαλάσσιου χώρου.
Όλα δείχνουν ότι η παρούσα τρικομματική κυβερνητική κοινοπραξία έχει μάλλον δρομολογήσει κατόπιν ασφαλώς "άνωθεν εντολών", το “Plan b” το οποίο είτε θα τους δώσει μερικούς μήνες ζωής, είτε θα προετοιμάσει το έδαφος ώστε να μας κάτσει στον σβέρκο κανένας καινούργιος "εθνάρχης" που όπως και ο παλιός θα υπογράψει ότι του δώσουν.
Επί τη ευκαιρία να πούμε οτι το "ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής" κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα να μιλήσει σε ευήκοα ώτα εθναρχολατρών.

klassikoperiptosi.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου