Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Το μίγμα που θα μας σκοτώσει.

Αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή είναι ένα θανάσιμο οικονομικό (και όχι μόνο) μίγμα. Έχουν αναμιχθεί μαζί τρία γεγονότα που συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα μέσα στο οποίο βρισκόμαστε όλοι οι λαοί τουλάχιστον της Ευρώπης και φυσικά και εμείς οι Έλληνες και οι Κύπριοι. Το ένα είναι ο παγκόσμιος νεοπλασματικός χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός, δηλαδή η παγκόσμια τραπεζική φούσκα που έχει καταστήσει όλες τις τράπεζες στην ουσία πτωχευμένες, το δεύτερο είναι ότι μέσα σ’ αυτή τη φούσκα λειτουργεί η ζώνη του ενιαίου ευρώ η οποία ταυτόχρονα φτωχαίνει τις χώρες της περιφέρειας ενισχύοντας της χώρες του κέντρου που φυσικά δεν θέλουν να αναδιανείμουν τα πλούτη τους και το τρίτο, ότι μέσα σε όλο αυτό το χαμό (σαν το φιτίλι της έκρηξης), έρχεται και πάλι η προσπάθεια της Γερμανίας να ηγεμονεύσει στην Ευρώπη και να αποσπάσει ακόμα μεγαλύτερα πλούτη.

Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε εχέφρων άνθρωπος αυτό το εκρηκτικό μίγμα δεν μπορεί να προχωρήσει για πολύ και είναι φυσιολογικό να εκραγεί με έναν καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο. Όλα θυμίζουν τις παραμονές του πρώτου παγκοσμίου πολέμου ο οποίος υπήρξε το μεγαλύτερο ανθρωποσφαγείο.

Η παγκοσμιοποιημένη αυτή κατάσταση, ξεπερνά τα εθνικά κράτη, τα εθνικά οικονομικά συστήματα και φυσικά τα εθνικά πολιτικά συστήματα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Επομένως θα πρέπει το ταχύτερο όλοι οι λαοί να αρχίσουμε τουλάχιστον να ανιχνεύουμε προς τα πού οδηγεί τα πολιτικά συστήματα (που θα έπρεπε να λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις) αυτή η κατάσταση και να επέμβουμε γρήγορα πριν η κατάσταση μας σκοτώσει.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου