Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Βάφεν Κουρούπεν Μπόλικεν

Το παρόν είναι αποτέλεσμα της εμπνεύσεως που παρέχουν αφειδώς οι επικοινωνιακές πρωτοβουλίες της καγκελαρίας του Βερολίνου για την ελληνογερμανική συνεννόηση και συνεργασία - καλή ώρα, όπως συνεργάζονται ο χασάπης και το αρνί το Πάσχα. Αντί λοιπόν να αναλωθούμε πάλι σε αντιπαραγωγικά δηκτικά σχόλια για τους Γερμανούς φίλους, θα τους αφιερώσουμε χρηστικό αρθρίδιο. Φέρει τη σφραγίδα του μέγα μύστη πασών των ανδρικών βαφών και ιδρυτή του ιστολογίου http://vapsomalliades.blogspot.gr. Τιτλοφορείται «Οδηγίες προς υποψήφιους... βαψομαλλιάδες»: «Το βάψιμο των ανδρικών μαλλιών δεν είναι μια τυχαία υπόθεση. Απαιτεί θέληση, σφρίγος, απουσία της αίσθησης του γελοίου και -κυρίως- γνώση. Το κενό της γνώσεως ερχόμαστε, με φιλοτιμία αλλά και αγάπη προς τους αξιολύπητους (και ως εκ τούτου συμπαθείς) υποψήφιους βαψομαλλιάδες, να καλύψουμε με τούτο το λιτό κείμενο. [...] Το βάψιμο μπορεί να γίνει επαγγελματικά, στο κομμωτήριο ή στο κουρείο, αλλά μπορεί να γίνει και... handmade, στο σπίτι μας. Οι περισσότεροι άνδρες προτιμούν τη δεύτερη λύση, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν την καζούρα, το σκώμμα ή τη χλεύη του ταπεινού τεχνίτου της βαφής (δηλ. του κουρέα)».

Είδη βαψίματος

Τι πρέπει να κάνουν οι φίλοι της Ελλάδος για να παραμένει στιβαρό και αψεγάδιαστο το τεχνητό χρώμα των τριχών τους; Πώς μπορούν να αποφύγουν να την πατήσουν σαν τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην ταινία που ξέβαφε η καραμπογιά από την κόμη του και απέδιδε το «ατύχημα» στον «μπαγάσα τον Μήτσο»; Το ιστολόγιο vapsomalliades.blogspot.gr περιγράφει τις διαθέσιμες επιλογές:

«1. Το “μόνιμο” βάψιμο: Απονενοημένη αλλά και τολμηρότατη επιλογή. Κρατά πολύ - πάνω από 20 βαψίματα. Μειονέκτημα; Η έκθεση στον ήλιο και το αλάτι αδυνατίζει την ένταση του χρωματισμού. Γι’ αυτό, όταν λάβετε την τολμηρή απόφαση να βγείτε έξω από την οικία σας, οφείλετε να καλύπτετε το κεφάλι σας με ρεπούμπλικα, καβουράκι, τραγιάσκα, κασκέτο, παναμά, μπερέ, σομπρέρο, πηλήκιο ή μαντήλι.

2. Το “ημι-μόνιμο” βάψιμο: Διάρκεια 6 έως 12, το πολύ, βαψίματα. Μέση, λογική επιλογή για κάθε συντηρητικό βαψομαλλιά. Μειονέκτημα; Μετά το 6ο μπογιάτισμα, κυκλοφορείτε με το λεγόμενο “θλιβερό” στυλ, δηλ. με αρκετές λευκές τρίχες να κάνουν την εμφάνισή τους εδώ κι εκεί στο άλλοτε κραταιό και στρωτά καραμπογιατισμένο τριχωτό της κεφαλής (βλ. βάψιμο Κουλούρη)».

Με γειες στις λεβεντιές!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου