Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Εδώ παπάς, εκεί Παπανδρέου

Δεν πρόκειται για αστείο. Αλήθεια είναι. Και ο Γιώργος μας δεν είναι αστείο. Ούτε αστείος. Είναι μια χειροπιαστή καταστροφή που φοράει κολάν, γυαλί Μπάτμαν και μπορεί να σου κάνει τη χώρα θερινή, πριν ο «Γκομενίκ» Στρος Καν σκεφτεί να μουρνταρέψει με την επόμενη πρόθυμη. Ετσι είναι η αλήθεια. Πιο εξωφρενική κι από το μεγαλύτερο μούσι που μπορεί να σκαρφιστεί ο άνθρωπος για να γίνει πρωθυπουργός. Το «λεφτά υπάρχουν» το θυμάστε; Διά τούτο μη γελάσετε, όταν διαβάσετε ότι ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου και ο Αλ Πατσίνο (ο ηθοποιός, ο κινηματογραφικός κανακάρης του «Νονού») θα ομιλήσουν σε γνωστό ξενοδοχείο-καζίνο, το θρυλικό «Bellagio» (εκεί γυρίστηκε η ταινία «Ocean's 11» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ) στο πλαίσιο ενός συνεδρίου-προσκυνήματος για εκπροσώπους των hedge funds (τα γνωστά κερδοσκοπικά κεφάλαια), που βγάζουν μεροκάματο πουλώντας αέρα και εισπράττοντας υψηλότατο αντίτιμο σε αίμα. Ο Αλ Πατσίνο θα μιλήσει το απογευματάκι της πρώτης ημέρας του συνεδρίου (8 Μαΐου, 17.40-18.30). Ο ΓΑΠ θα μαγέψει το αετονύχικο ακροατήριο την επομένη (9 Μαΐου, 8.45-9.25) και ίσως ο Πατσίνο βγει στην ανεργία.

Ελλάς Βέγκας

Είναι αναπόφευκτο οι θαμώνες τέτοιων συνάξεων, παρά το γεγονός ότι θα είναι απασχολημένοι με την κονόμα, τη ρουλέτα και το άγχος για τους φτωχούς, να κάνουν τις συγκρίσεις τους. Ο Πατσίνο, όσο καλός ηθοποιός και αν θεωρείται, δεν θα μπορούσε να πείσει τους Ελληνες να τον ψηφίσουν. Παραείναι ταλαντούχος γι' αυτήν τη δουλειά. Ο Γιώργος μας, όμως, ενώ έκανε μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι ομιλόν χουνέρι, εψηφίσθη, αποθεώθη, μας τη... σφύριξε και απέδρασε με ελαφρά, δίχως να υποστεί οποιαδήποτε συνέπεια.

Πού και πού του ρίχνουν καμιά ενόχληση από την Προανακριτική να πάει να τα πει χαρτί και καλαμάρι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη «λίστα Λαγκάρντ» αλλά εκείνος κωλύεται. Πρέπει να ρίξει υποκριτικούς ρούμπους στον κάθε τυχάρπαστο χολιγουντιανό αστέρα που νομίζει ότι τα Οσκαρ κάνουν τους ανθρώπους. Δεν είναι τα Οσκαρ και τα εισιτήρια στα σινεμάδια, κύριε Πατσίνο μου. Ρώτα και τον ΓΑΠ. Ούτως ή άλλως, στα λημέρια του θα βρεθείς να μιλήσεις. Στο Λας Βέγκας. Ο δικός μας, ο εθισμένος στον σοσιαλισμό, κατέστησε τη χώρα όπου πρωθυπούργευσε Ελλάς Βέγκας. Rien ne va plus...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου