Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Απόψε κλαίει ο Σόιμπλε

Στις 29 Απριλίου του 1945 ένας από τους προκατόχους της «μάνταμ Μέρκελ» (που λέει κι ο Τσίπρας) παντρεύτηκε την καλή του. Ο Αδόλφος Χίτλερ και η Εύα Μπράουν δεν άντεξαν πολύ τα δεσμά του γάμου. Πήραν διαζύγιο εξπρές στις 30 Απριλίου 1945 - την επομένη του μυστηρίου! Οι ιστορικοί ερίζουν για το αν εκείνο που διέλυσε τον γάμο τους ήταν οι στρατιές των Σοβιετικών που απείχαν μόλις 500 μέτρα από το σπιτικό τους (ένα καλοσχεδιασμένο καταφύγιο στο Βερολίνο) ή η αναπόφευκτη ρουτίνα που ακολουθεί 40 ολόκληρες ώρες επίσημης συμβίωσης. Μάλλον το δεύτερο πρέπει να ίσχυε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχιναζί δεν φοβόταν ιδιαίτερα τους Ρώσους, ούτε είχε πάντα πολεμικές σχέσεις με αυτούς. Καρπός του έρωτα Αδόλφου - Στάλιν ήταν η συμφωνία Μολότοφ - Ρίμπεντροπ, με την οποία είχαν μοιράσει στα δύο την Πολωνία. Την κατάπιαν κανονικότατα την έρμη τη χώρα κι ύστερα δεν ήλθαν οι μέλισσες, αλλά οι μεραρχίες πάντσερ. Επιστρέφουμε στο θέμα μας: Ο Χίτλερ, αντί να προσφύγει σε δικηγόρο για το διαζύγιο, χρησιμοποίησε περίστροφο και η Εύα μια αμπούλα υδροκυανίου.

Αποδοχή κληρονομιάς

Φυσικά, υπάρχουν και οι «συνωμοσιολόγοι» που ισχυρίζονται ότι ο Χίτλερ και η σύζυγός του δεν αυτοκτόνησαν, αλλά την έκαναν προς Αργεντινή μεριά. Το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Grey Wolf: The Escape of Adolf Hitler» («Γκρίζος Λύκος: Η Απόδραση του Αδόλφου Χίτλερ») από τις εκδόσεις Sterling. Εκεί, οι συγγραφείς Simon Dunstan και Gerrard Williams ισχυρίζονται, παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία, ότι ο «Γκρίζος Λύκος» (κάτι από Κεμάλ θυμίζει αυτό) του εθνικοσοσιαλισμού λειτούργησε σαν φυγόδικος από την υπόθεση Siemens. Την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια μέχρι την Αργεντινή και έζησε βίον ανέφελον με την Εύα και άλλα συντρόφια από τα Ες Ες και την Γκεστάπο.

Αν αληθεύει το σενάριο, πρέπει να κάνουμε, ως χώρα, κινήσεις για να εντοπίσουμε τον ίδιο (λίγο χλομό να ζει, γεννήθηκε το 1889) ή τους απογόνους του. Αν οι κληρονόμοι του έχουν προβεί σε αποδοχή κληρονομιάς, μπορεί να πουν καμιά κουβέντα στην κυρία Μέρκελ αναφορικά με το αναγκαστικό δάνειο που έλαβε εκείνος από την Ελλάδα και είχε αρχίσει να ξεπληρώνει, ενώ εκείνη αρνείται να δώσει έστω κι ένα πφένιχ (υποδιαίρεση του γερμανικού μάρκου).

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου