Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ζήτω ο αντιρατσισμός!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο όποιος αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν γαιοκτήμων της Βιρτζίνια του 19ου αιώνα θα φάει τρελό νομικό φαπίδι. Το αντιρατσιστικό νομοθετικό «κοστούμι» στο ένα μανίκι έχει πρόστιμο που ξεκινάει από τα 20.000 ευρώ και στο άλλο γκισντάνι (τρία με έξι χρονάκια). Είτε αρχίσεις τις χαιρετούρες αλά Χίτλερ είτε αρχίσεις να μετράς τα εκατομμύρια του Ολοκαυτώματος και να υποκρίνεσαι ότι δεν σου... βγαίνουν, το ίδιο θα είναι. Την άποψή σου θα την πλερώσεις τοις μετρητοίς. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί κάτι: οι Ελληνες αναγνωρίζονται ως φυλή; Ως ράτσα; Ως άνθρωποι; Είναι οι Ελληνες άνθρωποι ή κάτι άλλο; Οι απορίες εκφράζονται, διότι δεν υπάρχουν εν Ελλάδι νοσταλγοί μόνο του κολοβομούστακου αιμοσταγούς παλάβρα. Υπάρχουν κι άλλοι (και άλλες). Βλέπουν κάδρο με τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους ανεβαίνει η λίμπιντο μέχρι το ταβάνι. Αντικρίζουν φωτό του Ραούφ Ντενκτάς και εκστασιάζονται. Μερικές ψυχές ισχυρίζονται ότι στην προκυμαία της Σμύρνης οι Ελληνες που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από το λεπίδι των Τούρκων απλώς «συνωστίζονταν» - λες και περίμεναν το ιπτάμενο δελφίνι για Αίγινα.

Γιουνανιστάν

Για να μη μιλήσουμε και για άλλα φρούτα από το εκσυγχρονιστικό παρτέρι, στο οποίο φύονται όλων των ειδών οι ευαισθησίες - πλην εκείνων που αφορούν τους πολίτες αυτής της χώρας. Από καιρού εις καιρόν ενημερώνεσαι ότι οι εθνικισμοί των Σκοπιανών, των Αλβανών, των Γερμανών, των Βουλγάρων και των εξωγήινων είναι ολόσωστοι και το πρόβλημα του πλανήτη είναι οι Ελληνες. Θέλουν να μας πάρουν εδάφη οι τριγύρω; «Καλώς πράττουν» απαντούν οι «προοδευτικοί». Θέλουν να μας πάρουν φράγκα οι τροϊκανοί; «Κάλλιστα το θέλουν» επιμένουν οι «ψύχραιμοι». Μήπως να διατηρούσαμε ως έθνος όσα έχουμε και, αν μπορούμε, να τα αυξήσουμε; «Ποτέ! Αυτό είναι σοβινισμός, ρατσισμός και εθνικοπαραφροσύνη» τσαμπουνάνε οι αγαπημένοι των ΜΜΕ.

Αυτό αντιμετωπίζουμε εδώ και δεκαετίες στο Γιουνανιστάν. Ο ρατσισμός είναι κακός σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από μία: Οταν υπάρχει, καλλιεργείται και στρέφεται εναντίον των Ελλήνων! Τότε κρίνεται «καλός και επιβαλλόμενος από τα πράγματα».

Μπορεί να έχουν και δίκιο όσοι το σκέφτονται έτσι. Μπορεί να μη μας θεωρούν ανθρώπους αλλά κάτι ευτελέστερο, αναλώσιμο. Γι' αυτό πιθανολογείται ότι το νέο νομοσχέδιο δεν θα τιμωρεί τον ανθελληνισμό...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου