Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Παγκόσμιο ρεκόρ κατάντιας

Ο Πατροκοσμάς Αιτωλός (1714-1779), αυτή η αγία μορφή της Ορθοδοξίας μας, το μόνο που καμάρωνε για τον βίο του ήταν ότι ίδρυε σχολεία. Σε επιστολή του προς τον αδελφό του Χρύσανθο, που ήταν Σχολάρχης Νάξου, έγραφε ότι ταξίδεψε σε 30 επαρχίες, ίδρυσε δέκα ελληνικά σχολεία και 200 δημοτικά. Είχε πάθος να φωτιστεί το Γένος. Ελεγε για την παιδεία: «Από το σχολείο μανθάνομεν, το κατά δύναμιν, τι είναι Θεός, τι είναι η Αγία Τριάς, τι είναι άγγελοι, τι είναι αρχάγγελοι, τι είναι δαίμονες, τι είναι παράδεισος, τι είναι κόλασις, τι είναι αμαρτία, αρετή. Από το σχολείον μανθάνομεν τι είναι Αγία Κοινωνία, τι είναι Βάπτισμα, τι είναι το άγιον Ευχέλαιον, ο τίμιος γάμος, τι είναι ψυχή, τι είναι κορμί, τα πάντα από το σχολείον τα μανθάνομεν».

Ο Κοσμάς Αιτωλός, φυσικά, δεν ήταν ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόλαβε τον Αντρέα στα ντουζένια του να τον κάνει νομάρχη και έπειτα να τον στείλει η πασοκάρα στις Ευρώπες να κάνει φιγούρα. Δεν γεύτηκε το αφιόνι της εξουσίας, που σε φέρνει στο έσχατο σημείο κατάντιας να κομπάζεις επειδή έκλεισες σχολεία!

Xerox πολιτική

Στην πατρίδα μας, που έχει ξεμείνει χρόνια πολλά από Πατροκοσμάδες, περισσεύουν οι κασμάδες και τα φτυάρια. Αυτά δουλεύουν νυχθημερόν και θάβουν τον Ελληνισμό και ό,τι έχει απομείνει από το Γένος. Ενα μεγάλο φτυάρι, που έκανε καριέρα στην πασοκάρα και έφτασε να γίνει υπουργός «Παιδείας» (γελάστε άφοβα), μίλησε στη ΝΕΤ, στην εκπομπή του συναδέλφου στη «δημοκρατία» Μανώλη Κοττάκη. Μεταξύ άλλων, είπε το ανήκουστο: «Τα 2.000 σχολεία που είχα κλείσει το έκανα χωρίς να μου το πει καμία τρόικα». Αυτή η κυρία πρέπει να είναι η πρώτη υπουργός στον πλανήτη* που επαίρεται επειδή έκλεισε σχολεία. Το έκανε μάλιστα «μόνη της» χωρίς να της το επιβάλλει η τρόικα!

Τέτοιο σημείο κατάπτωσης, εξευτελισμού και εθνοδιαλυτικής πολιτικής είναι δύσκολο να προσεγγιστεί με την κοινή λογική ή να αντιγραφεί. Η κυρία Διαμαντοπούλου έσπασε τα κοντέρ. Εχοντας πλέον και αυτό κατά νου, μπορούμε να ερμηνεύσουμε πώς κατόρθωσε επί των ημερών της να μη διανεμηθούν βιβλία σε πολλούς μαθητές, οι οποίοι έβγαλαν τη χρονιά με φωτοτυπίες.

*Ισως και η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν να έχει ανακοινώσει με υπερηφάνεια κλείσιμο σχολείων...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου