Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Καράτε, καλίνκα και συμπάθεια

Σύντροφοι! Αγοράσατε Ριζοσπάστη στις 4 του Ιούνη 2013; Αν όχι, ετοιμάστε απολογητικό υπόμνημα, διότι ήδη ψήνεται η διαγραφή σας από την αίρεση, συγγνώμη, από το κόμμα. Αν ναι, απαντήστε με το χέρι στην καρδιά (αφότου αφαιρέσετε το γούνινο καπελάκι, για λόγους σεβασμού): Διαβάσατε την ακόλουθη αγγελία στη σελίδα 25, στην ενότητα «Πολιτισμός»; Αν διέλαθε της προσοχής σας, αφενός συγχωρείστε, διότι τουλάχιστον ενισχύσατε το κόμμα αγοράζοντας τον «Ριζοσπάστη», και αφετέρου διαβάστε την: «Πρόσκληση για χορωδία: H Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία ανδρικής χορωδίας, που θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του Κόκκινου Στρατού!

Προϋποθέσεις που απαιτούνται είναι η καλή φωνή, όχι απαραίτητα μουσικές γνώσεις και πολύ μεράκι και διάθεση για το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 6945375452 και στο mailsamge63@otenet.gr μέχρι τις 15 Ιούνη. Η τελική επιλογή θα γίνει κατόπιν ακρόασης, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα».

Υπενθυμίζεται ότι: 1) Δεν δημοσιεύτηκε Πρωταπριλιά και 2) Η αγγελία φιλοξενήθηκε στο «όργανο» (ειλικρινής αυτοπροσδιορισμός της εφημερίδας) της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Κοζάκοι

Και ας πούμε, σύντροφε, ότι πήγες στη χορωδία των μπολσεβίκων, τραγούδησες τις καλίνκες σου, τα πολιούσκο πόλε, τα τσαπάεφ σου και φτιάχτηκες. Ανέβηκες συναισθηματικά και γουστάρεις μια μπούκα στα χειμερινά, στα θερινά και τα ανοιξιάτικα ανάκτορα του τσάρου (σ.σ.: δεν υπάρχει τσάρος στην Ελλάδα, αλλά εσύ, ως βεριτάμπλ κουκουές, ζεις στον κόσμο σου). Πώς θα πάρει φαλάγγι τους Κοζάκους; Εύκολο το 'χεις; Αυτοί είναι κάτι νταγλαράδες μέχρι το ταβάνι και βαράνε άσχημα. Ούτε γι' αυτό να ανησυχείς. Το Κόμμα για όλα έχει απάντηση.

Αντιγράφουμε από τον «Ριζοσπάστη» της 5ης Ιούνη (σελίς 3, ενότητα Πολιτική): «Με σύνθημα “Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας”, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας διοργανώνει στις 15 και 16 Ιούνη ένα διήμερο γνωριμίας με μαχητικά αθλήματα. Οι εκδηλώσεις του διημέρου θα γίνουν στο Κλειστό γήπεδο “Νίκος Παξιμαδάς” στην Πετρούπολη (Κώστα Βάρναλη 1-13) και θα περιλαμβάνουν επιδείξεις ελληνορωμαϊκής πάλης, ελεύθερης πάλης, παγκράτιο, τάε κβο ντο, καράτε, τζούντο, ζίου ζίτσου, αϊκίντο, muay thai, kickboxing».

Οι καρατέκα του Κουτσούμπα θα σε μάθουν λαβές και χτυπήματα, και μετά ποιος σε πιάνει!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου