Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Απίστευτος ο κ. Παπανδρέου.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους Έλληνες πολιτικούς είναι απίστευτο. Όσο είναι στην εξουσία υπεραμύνονται της «καλής δημοκρατίας» που δήθεν έχουμε στην χώρα και μας λένε ότι οι ίδιοι την υπηρετούν ως απλοί στρατιώτες και μόλις απομακρυνθούν από την εξουσία, ευθύς ανακαλύπτουν ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί και ότι τα συμφέροντα εξουσιάζουν το πολιτικό σύστημα.

Πρόσφατο παράδειγμα ο πρώην πρωθυπουργός και ο απόλυτος εξουσιαστής τότε της χώρας, με βάση το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα που έχουμε, αλλά και με βάση την αυτοδυναμία που είχε.

Είπε ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του σε Καναδικό κανάλι ότι η απόφασή του για δημοψήφισμα ήταν απαραίτητη. Και φυσικά εδώ έχει δίκιο. Δεν εξήγησε όμως, γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα το 2010 για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το μνημόνιο, παρά μας το ανακοίνωσε μόνος του από το Καστελόριζο; Και μάλιστα γιατί δεν έδωσε το δικαίωμα στο λαό να αποφασίσει τότε που οι Ευρωπαίοι και οι ιδιώτες δανειστές ήταν πανικόβλητοι και μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι θέλαμε;;; Δεν εξήγησε ακόμα, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ δημοψήφισμα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα επί δύο αιώνες, μετά την τουρκοκρατία, παρά μόνο για το ζήτημα της βασιλείας;;;

Αναφερόμενος στα «συμφέροντα» που υπάρχουν στην Ελλάδα, είπε ότι παγκοσμίως οι Δημοκρατίες είναι αιχμάλωτες ειδικών συμφερόντων, που αγοράζουν, άμεσα ή έμμεσα, ΜΜΕ, πολιτικούς και δικαστές. Δεν εξήγησε όμως γιατί ο ίδιος, ως ο απόλυτος εξουσιαστής δεν έδωσε την ευκαιρία στο λαό, όπως έκανε ο κ. Γκρίμσον στην Ισλανδία, να φτιάξει μόνος του ο λαός το δικό του Σύνταγμα και να πετάξει όλη την κοινωνική και πολιτική σαβούρα και διαφθορά στα σκουπίδια;;

Τα ίδια προφανώς θα μας λέει αργότερα και ο κ. Σαμαράς όταν θα τον έχουν απομακρύνει από την πρωθυπουργία. Ο κ. Καραμανλής τουλάχιστον σιωπά.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου