Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα…

envthink.blogspot.gr
Όποιες και να είναι οι εξελίξεις λόγω της ΕΡΤ, αύριο θα είναι μια άλλη μέρα. Όλα τα σενάρια και οι εκτιμήσεις, ακόμη και αν το ΣτΕ χάριν διεξόδου κάνει δεκτή την προσφυγή, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση ή άλλως countdown για την τρικομματική κυβέρνηση.

Πώς όμως φθάσαμε ως εδώ?

Οι φίλοι - σύμμαχοι και μη, με γεωπολιτικά και άλλα κριτήρια θεωρούσαν και θεωρούν την Ελλάδα σαν προνομιούχο οικόπεδο με θέα. Αλλά, χρειάζονται και φώς (ενέργεια), νερό (+διατροφή) και τηλέφωνο (επικοινωνίες). Η απόκτηση αυτών ολοκληρώθηκε δια του μνημονίου, την επιβολή του οποίου ενορχήστρωσε η "πράσινη ανάπτυξη", ο Δούρειος Ίππος, όπως σε πολλές αναρτήσεις μας έχουμε διατυπώσει.

Εκτός από τα σενάρια περί διαπλεκόμενων (ΟΠΑΠ, κλπ) που κυκλοφορούν, ας δούμε και μια ενεργειακή εκδοχή. Το πάθημα του Καραμανλή με τα ενεργειακά θέματα, δεν έγινε μάθημα. Η ενέργεια, ένα... εθνικό θέμα με σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις, είναι για καλά διαβασμένους, πληροφορημένους, προετοιμασμένους και αποφασισμένους.

Προϋπόθεση για όποιον αποφασίζει να σχεδιάσει νέες στρατηγικές είναι και η υποστήριξη με επιτελείο "αετών" και όχι με τα "κοράκια" και τους "τραλαλά-τραλαλό", που εγκατέστησε η "πράσινη" ανάπτυξη και δυστυχώς ακόμη παραμένουν στις θέσεις τους.

Ψάξτε έναν έναν τους οργανισμούς που εμπλέκονται σε θέματα ενέργειας και θα καταλάβετε.

Το καλοκαίρι του 2012 λοιπόν συνέχισαν τους ενεργειακούς ...σχεδιασμούς, που είχε δρομολογήσει ο ΓΑΠ, σαν να επρόκειτο για το παιχνίδι "περνά περνά η μέλισσα" ή το "μακριά γαϊδούρα" και το "κλέφτες κι αστυνόμοι". Στο παιγνίδι φυσικά και οι "βασικοί μέτοχοι", κομιστές, "οικολόγοι" και άλλοι ΜΜΕάδες κλπ, οι οποίοι σαν να μην συνέβη τίποτα, από το θυμιατό στο ΓΑΠ και τα άρθρα περί "κουρασμένου", άλλαξαν σε κυβερνητικούς διθυράμβους στην αρχή, μέχρι και το success story των ημερών.

Αυτές οι οβιδιακές μεταμορφώσεις δεν προβλημάτισαν τους κυβερνώντες, αντίθετα το θεώρησαν σαν μεγάλη επιτυχία.

Όμως, όταν τα αφεντικά τον τελευταίο καιρό διέγνωσαν κάποια στροφή, έστω και μικρή, στα ενεργειακά (ΑΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, Υδρογονάνθρακες), προετοίμασαν την πτώση.

Ανέβασαν λοιπόν με τα φερέφωνά τους στα ύψη το success story, έτσι για να κάνουν την πτώση από τους εφτά ουρανούς, πιο ηχηρή και θορυβώδη.

Την ίδια στιγμή έστρωσαν δρόμους με μπανανόφλουδες, ένας εκ των οποίων ακούει στο όνομα ΕΡΤ, όπου και οδήγησαν αυτούς που βίωναν τυφλωμένοι την πλαστή εικονική πραγματικότητα που τους υπόσχονταν.

Έτσι έκαναν τη μαύρη κίνηση και τώρα no way out.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου