Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Πατριώτες από τους λίγους»

Ο Εμίρ Μπαϊράμι είναι Κοσοβάρος Αλβανός, πολιτογραφημένος Σουηδός και αποτελεί μια μεταγραφική προσθήκη του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Το αν θα παίξει καλά το τόπι ή όχι είναι αλλουνού ιμάμη «ευαγγέλιο». Ωστόσο, εκεί που έχει διαπρέψει στον βίο του (είναι 25 ετών) είναι η υπεράσπιση του αλβανικού εθνικισμού. Ο αλβανικός εθνικισμός, εκ πρώτης όψεως, δεν είναι κάτι εξ ορισμού κακό. Αν τυγχάνεις Νεοζηλανδός, Σκοτσέζος, Τανζανός, δεν τρέχει και τίποτα, αν κάποιος εντός της χώρας σου ανήκει στη «Συμμαχία Μαύρο Κόκκινο», η οποία κατέρχεται στας αλβανικάς εκλογάς - με τις θερμές ευχές για κάθε επιτυχία από τους «φίλους» και «συμμάχους» Τούρκους. Ωστόσο, αν είσαι Ελλην μάλλον αυτοχειριάζεσαι αν τον υποστηρίζεις. Η «Συμμαχία Μαύρο Κόκκινο» (Aleanca Kuq e zi στα αλβανικά) φιλοδοξεί να μεγαλώσει τα σύνορα της Αλβανίας μέχρι την Πρέβεζα! Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει κάπως, διότι, αν ενθυμούμεθα καλώς, η Πρέβεζα ανήκει στην Ελλάδα και στον παγκόσμιο χάρτη δεν βρίσκουμε πρόχειρη μια δεύτερη, σε άλλη χώρα, για να τους ικανοποιήσουμε. Ετι δε, η «Συμμαχία Μαύρο Κόκκινο» υποστηρίζει αναφανδόν τους Τσάμηδες!

Μαύρο Κόκκινο

Για να διαπιστώσετε την ευήθεια, την άγνοια και την προχειρότητα διαφόρων ελληνικών ΜΜΕ, αναγνώσατε μετά προσοχής απόσπασμα από αθλητική ιστοσελίδα, που αναφέρεται στη μεταγραφή του Εμίρ Μπαϊράμι. Το άρθρο τιτλοφορείται «Ενας πατριώτης για τον Παναθηναϊκό» και γράφει: «Ο Εμίρ Μπαϊράμι γεννήθηκε στο Κόσοβο και έχει στην καρδιά του την Αλβανία και, παρότι έφυγε μόλις σε ηλικία 4 ετών, δεν έχει σταματήσει ποτέ να αγαπάει τη χώρα του. Αλλωστε, έχει τατουάζ στο δεξί του μπράτσο με τη σημαία της Αλβανίας, όπου γράφει “κόκκινο μαύρο”, ενώ και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια του θυμίζουν την πατρίδα του. Στο ένα έχει χαράξει τη σημαία της Σουηδίας και στο άλλο της Αλβανίας».

Δεν μπορεί κάποιος να υποτιμήσει το «περίσσεμα ψυχής» (όπως έλεγε και ο Μητσοτάκης) που διακρίνει τον συντάκτη του διθυράμβου για τον εθνικισμό που διέπει τον κ. Μπαϊράμι. Επίσης, δεν μπορεί να υποτιμήσει το γεγονός ότι, φευ, δεν μας περισσεύει έδαφος για να του χαρίσουμε, ώστε να ικανοποιήσει την πατριωτική βουλιμία του για επέκταση. Το πολύ πολύ να χαρίσουμε στην Αλβανία μερικούς καλούς Ελληνες δημοσιογράφους...

ΥΓ: Ο ελληνικός εθνικισμός συνεχίζει να απωθεί τα ελληνόφωνα ΜΜΕ...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου