Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Θα σας νομοθετήσομεν!

Γρήγορα στο ψητό. Τροπολογία πρώτη: Εις έκαστος και όλοι μαζί, οι αλλοδαποί σωτήρες της πεφιλημένης πατρίδος, οι οποίοι προσφέρουν σχεδόν αφιλοκερδώς τας υπηρεσίας τους, εξαιρούνται από αλκοτέστ, φορολογικούς ελέγχους, ψυχομετρικά τεστ, ορούς αλήθειας και από οποιαδήποτε άλλη δοκιμασία θα δύνατο να επιβαρύνει την ευαίσθητη ψυχοσύνθεσή τους με άγχος, τύψεις και αγωνία για τα μελλούμενα. Επιτρέπεται μόνο η διεξαγωγή ιατρικών και βιομετρικών εξετάσεων, ούτως ώστε να είναι ντούροι, ακάματοι, πύραυλοι σωστοί στην επιτέλεση του θεάρεστου και λαοφιλούς έργου τους.

Τροπολογία δεύτερη: Η χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μπορεί να επιτραπεί στον πρωθυπουργό, αλλά επιβάλλεται για οποιονδήποτε υπουργό νιώθει δυσάρεστα όταν τσουβαλιάζεται στα κοινά αεροπλάνα με τους μπιθουλέους, που έχουν την κάκιστη συνήθεια να είναι φτωχοί και να ταξιδεύουν σε οικονομική θέση.

Τροπολογία τρίτη: Τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της τρόικας, της «Τask Force», του πληρώματος του Σταρ Τρεκ, του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, των Δ.Σ. των τραπεζών και λοιπών σημαινόντων οργανισμών εξαιρούνται από πάσα υποψία, έγκληση ή κατηγορία για πράξεις και παραλείψεις - ακόμη κι αν πουληθεί η Ακρόπολις Αθηνών για ένα ευρώ κι ένα ντόνατ.

Αλέξης Ντρίπλας

Τροπολογία τέταρτη: Ο Φώτης Κουβέλης ξαναμπαίνει στην κυβέρνηση, αρκεί να πληρώσει δύο ευρώ για να αγοράσει χαλάκι για την εξώθυρα του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο έφθειρε με τα παπούτσια του μπαινοβγαίνοντας. Η τοποθέτηση του μικρού τάπητα ανατίθεται εν λευκώ στη Μαρία Ρεπούση.

Τροπολογία πέμπτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται οριστικά και αμετάκλητα «αντιμνημονιακό, αντιιμπεριαλιστικό, επαναστατικό, ταξικό (και ελαφρώς νεοταξικό) κίνημα της ριζοσπαστικής Αριστεράς». Είναι ύψιστη υποχρέωσις του κράτους να διαφυλάξει την έξωθεν καλή μαρτυρία του άρτι ανανήψαντος κόμματος του Αλέξη Ντρίπλα (συγγνώμη, Τσίπρα).

Τροπολογία έκτη: Στη θέση των απολυμένων δημοτικών αστυνομικών προσλαμβάνεται αμισθί ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης. Οσο απαρατήρητος έχει περάσει ως δήμαρχος, θα περάσει και ως δημοτικός αστυνομικός. Η κίνηση έχει καθαρά σατιρικό χαρακτήρα, διότι αφενός «η φτώχεια θέλει καλοπέραση» και, αφετέρου, επειδή οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εκτιμούσαν πολύ το γέλιο.

Τροπολογία εβδόμη: Η Ελλάς εξέρχεται του Μνημονίου ακμαία και ισχυροτέρα από το παρελθόν. Επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει μέχρι την Αποκάλυψη, καλό είναι να το δουν οι Ελληνες, έστω τυπωμένο σε κείμενο.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου