Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Περιορισμός θητειών σε όλα τα αιρετά αξιώματα.

Τελικά, αν καθίσει κάποιος και το καλοσκεφτεί, μια από τις πρώτες αλλαγές που πρέπει να γίνουν (αν όχι η πρώτη) είναι ότι πρέπει να υπάρξει περιορισμός θητειών στα διάφορα αιρετά αξιώματα. Από εκείνο του ΠτΔ και του πρωθυπουργού μέχρι του τελευταίου τοπικού άρχοντα ή συνδικαλιστή.

Κάποιος πολιτικός είχε πει πως δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά αυτός που από τη θέση βουλευτή και υπουργού έχει 25 χρόνια «προσφορά στον τόπο». Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι γιατί ήταν αυτός εκεί επί 25 χρόνια και άλλος για 30, 35 κ.λ.π., αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και μετά να δούμε τι παρανομία έκανε. Αυτό δημιουργεί μια κατεστημένη κλειστή ολιγαρχία που αποκλείει την κοινωνία από την εξουσία.

Κανένας πολιτικός δεν φεύγει οικειοθελώς από τη θέση του αν δεν τον διώξουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλοί από αυτούς ξεπουλιούνται και παραμένουν εκεί απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια μέχρι να βάλουν τα παιδιά τους στο πόδι τους.

Αυτό πρέπει πρώτα να σπάσει. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ικανότεροι από τον πολιτικό εκείνον που έχει διαπλεχτεί και παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία, εκμεταλλευόμενος το σάπιο πολιτικό σύστημα.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου