Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Ο κούριερ του Νταβούτογλου

Άκου, φίλε, τι είπε ο Βενιζέλος και πέρασε στο ντούκου: «Επισκέφτηκα την Αγκυρα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που μου έκανε ο ομόλογός μου κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν μου τηλεφώνησε για να με συγχαρεί με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου. Επέλεξα να επισκεφτώ την Αγκυρα, για λίγες ώρες, στις 19 Ιουλίου, γιατί ήθελα η συνάντησή μου και η συζήτησή μου με τον κ. Νταβούτογλου να πραγματοποιηθεί πριν από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στη Μαγιόρκα και, κυρίως, πριν από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

Η ημερήσια διάταξη του συμβουλίου αυτού που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ανοιχτά θέματα της περιοχής, την κατάσταση στην Αίγυπτο, την κατάσταση στη Συρία, επέβαλε να γνωρίζουμε, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε κατά τρόπο έγκυρο, την τουρκική άποψη. Η άποψη της Τουρκίας στα μεγάλα αυτά θέματα αποκλίνει από την κοινή ευρωπαϊκή θέση και γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία η Ελλάδα να γνωρίζει πρωτογενώς, αυθεντικά, από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών ποιες είναι οι τουρκικές απόψεις, αλλά και να μπορεί να τις μεταφέρει».

Κατάντια

Ο απίθανος αυτός τύπος, που υποδύεται τον αντιπρόεδρο της «ελληνικής» κυβέρνησης και τον επικεφαλής του «ελληνικού» υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε τα παραπάνω στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, στις 30 Ιουλίου. Ομολόγησε εις επήκοον όλων ότι είναι ο «κομιστής» των τουρκικών απόψεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση· ότι κατάντησε κούριερ των οθωμανικών ονειρώξεων του κάθε Νταβούτογλου!

Αν αυτές οι κουβέντες δεν είχαν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της «Ελλάδας», δύσκολα θα μπορούσαν να γίνουν πιστευτές - ακόμα κι από μισότρελο κουνάβι που έκανε μακροβούτι σε πισίνα γεμάτη με όπιο και χασισέλαιο! Ο πολλά βαρύς αντιπρόεδρος κάνει θελήματα για την Τουρκία λες και οι μεμέτηδες δεν έχουν τηλέφωνα, e-mail, φαξ και Skype για να πουν ό,τι σκέφτονται στους Ευρωπαίους.

Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία που γίνεται ευθεία παραδοχή της δορυφοροποίησής μας στην Τουρκία και δεν κουνήθηκε φύλλο! Οι «πατριώτες» του γλυκού, πικρού, βραστού και παγωμένου νερού έκαναν ότι δεν άκουσαν, ενώ η συγκυβέρνηση με τον Βενιζέλο υποτίθεται ότι προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα... Πόση παρακμή ακόμα;

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου