Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Θα κοπούν κι άλλο οι επιδοτήσεις για ΑΠΕ στις χώρες τής "Ευρωπαϊκής Ένωσης"

reuters.com
Μετά τις κινήσεις της Ισπανίας κι άλλες χώρες θα περικόψουν τις παροχές και επιδοτήσεις σε ΑΠΕ. Αυτό θα συμβεί σε χώρες που είτε έχουν ακριβά για αυτές "προγράμματα", ή που έχουν φτάσει τους όποιους "περιβαλλοντικούς στόχους" (σημ. μεταφραστή: "έχουν ήδη χώσει αρκετά σε σαβούρες"), ή χώρες με "πολιτικό ρίσκο" (χαχάχαχα, μαντέψτε τι σημαίνει πολιτικό ρίσκο και ποιές χώρες το έχουν).

Οι καταναλωτές πληρώνουν όλο και περισσότερα για τις επιδοτούμενες (από αυτούς) ΑΠΕ, και αυτό δημιουργεί εντάσεις σε περιβάλλον λιτότητας. (Άντε καλέ... Εγώ χαίρομαι να πληρώνω για να συντηρούν οι αιολικοί επιχειρηματίες το ...προφίλ τους το μουσείο τους). Άσε που μου λείπει ο Τσιπουρίδης (και τον διάδοχό του τον αγαπάνε πολύ στην Σκύρο, ακούω)

Ακόμη και η Ισπανία, μάλλον θα κάνει κι άλλες περικοπές για να μειώσει τις κρατικές υποχρεώσεις από τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ, και η Ελλάδα έχει παρόμοιο πρόβλημα με την Ισπανία, και τα κράτη θα περάσουν το κόστος στους καταναλωτές (λεφτά υπάαααρχουν). Η Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει πλαφόν σε χρεώσεις για ΑΠΕ σε καταναλωτές (κοινώς θα μπει πλαφόν και στις ΑΠΕ και στις επιδοτήσεις τους)

Αυτό σημαίνει "πολιτικό ρίσκο στον κλάδο των ΑΠΕ" (σημ. μεταφραστή, "προσέχετε εσείς που χρηματοδοτείτε ΑΠΕ, θα φάτε φόλα" -- μα ο καημένος το λέω, ότι δάνεια σε ΑΠΕ ισοδυναμούν με επισφάλειες, και ότι τα αιολικά είναι καλή επένδυση μόνο αφού φαλιρίσουν και φεσώσουν τους χρηματοδότες τους).

Οι γραφειοκράτες της "Ενωμένης Ευρώπης" δεν μπορούν να "παρέμβουν" και γκρινιάζουν ότι αυτές οι κινήσεις "υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών". Οι αρχαιοπτέρυγες όμως χαίρονται, γιατί οι δήθεν "επενδύσεις σε ΑΠΕ" είναι μία προκλητική, ατελέσφορη, μη ανταποδοτική απάτη, που δεν έχει σχέση με ηλεκτροπαραγωγή, όπου πληρώνω εγώ και η πραγματική βιομηχανία, για να πλουτίζουν 3-4 "Ευρωπαϊκά" εργοστάσια (ENERCON, VESTAS GAMESA κλπ), 2-3 ολιγοπωλιακές "ΔΕΗ" (EDF, Enel, Iberdrola) και κάτι ντόπια παράσιτα που προσπαθούν να καλύψουν τον λογαριασμό του γκαζόν τους (εντός και εκτός Ελλάδος).


Η Μεγάλη Απάτη των ΑΠΕ αποκαλύπτεται... Energy insiders have long known that the notion of ‘renewable energy’ is a romantic proposition – and an economic bust. But it is amazing what the lure of guaranteed ‘few strings attached’ government subsidies can achieve

Και στα τέλη της δεκαετίας του '70 εμφανίστηκε αυτή η απάτη. Και τότε τέλειωσε άδοξα. 40 χρόνια "τεχνολογία"-μαϊμού, που ποτέ δεν θα σταθεί στα πόδια της, κύριοι της ΡΑΕ και του Σ.τ.Ε. για έναν απλό λόγο, και ασχέτως κόστους: Δεν υποκαθιστά συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, και δεν εξοικονομεί καύσιμα.

Και αναρωτιέμαι πώς δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν όλοι αυτοί που προώθησαν την απάτη... Θα μου πείτε, "μερικοί είναι ακόμα στις καρέκλες τους"

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου