Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Τα μισά της χιλιάδας...

Η είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και πρωτοδημοσιεύτηκε το Σάββατο στο πατρινό portal www.dete.gr δεν έχει διαψευσθεί ακόμα: «Εκπληξη σε κατάστημα υποδημάτων στην οδό Μαιζώνος το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Λίγο πριν από την κηδεία της αγαπημένης του πεθεράς Θεανούς Παπαπάνου ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να αγοράσει μαύρα παπούτσια από το πατρινό κατάστημα. Ο οδηγός του στάθμευσε το αυτοκίνητό του έξω από το εμπορικό κατάστημα, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας βγήκε και προχώρησε στο εσωτερικό ζητώντας… ένα ζευγάρι παπούτσια! [...] Πήρε ένα από τα ακριβότερα παπούτσια του καταστήματος. 203 ευρώ κόστιζε το ζευγάρι! Ο κ. Παπανδρέου τα δοκίμασε, διαπίστωσε πως… του πήγαιναν και… είπε χαμογελώντας στην υπάλληλο πως αυτά θέλει! Η υπάλληλος τα έβαλε στο κουτί και ο πρώην πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο ταμείο. Μόνο που δεν είχε ψιλά! Εβγαλε από την τσέπη του ένα “σπάνιο” (για την εποχή μας) 500ευρω και με αυτό θέλησε να πληρώσει». Τελικά, ο ΓΑΠ τα αγόρασε και πήρε ρέστα από 500άρικο.

Προσοχή-προσοχή!

Είναι γενναίο, ίσως παράτολμο εκ μέρους του καρμικού πρώην πρωθυπουργού μας να μοστράρει πεντακοσάευρα στις μέρες μας. Μπορεί να τον παρεξηγήσουν και θα είναι άδικο. Ξέρετε γιατί μπορεί να προκαλέσει αρνητικούς συνειρμούς ένα πεντακοσάρικο; Ηδη από τον Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δημοσιοποιήσει κάποιες σκέψεις της να τα αποσύρει επειδή χρησιμοποιούνται συχνά για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο μίλησε για το θέμα στην Επιτροπή Κοινού Νομίσματος του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και δήλωσε ότι «σίγουρα αξίζει να συζητηθεί κάτι τέτοιο». Αν δεν έχετε δει ποτέ πεντακοσάρικο, σας ενημερώνουμε ότι είναι μοβ χρώματος. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, η μοβ χαρτούρα χρησιμοποιείται «σπάνια στις καθημερινές συναλλαγές και έτσι, αν αποσυρθεί, δεν θα λείψει από το σύστημα πληρωμών. Αντίθετα, τα χαρτονομίσματα των 500 θεωρούνται ιδανικά λόγω της υψηλής αξίας τους για ξέπλυμα “μαύρου χρήματος”, για φοροδιαφυγή και για κάλυψη άλλων εγκληματικών ενεργειών, αφού καθιστούν ευκολότερη την παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσών χωρίς να αφήνονται ηλεκτρονικά ίχνη σε τράπεζες».

Ο Γιώργος μας σίγουρα τα ξέρει τα παραπάνω, αλλά δεν του καίγεται καρφί. Τα χρήματα ουδέποτε τα υπολόγισε, επειδή «λεφτά υπάρχουν».

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου