Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πρόβες νέων Θερμοπυλών

Ολα έτοιμα. Λίγο διαφορετικά από το 480 π.Χ., αλλά μέσες άκρες τα υλικά της συνταγής υπάρχουν. Εχθροί, απειλές, εκβιασμοί κ.λπ. Να 'χαμε και θάρρος...

Μας πρήξατε κι εσείς οι πολίτες. Θέλετε τον μέσο διπλωμάτη Ταλεϋράνδο. Δεν βολεύεστε με Βαγγέλη; Πέντε τριαξονικά θέλει μια φωτογραφία του για να απλωθεί σ' όλο της το μεγαλείο. Είναι εξπέρ στις διεθνείς σχέσεις. Εδώ κήρυξε τον πόλεμο στη Συρία μονομερώς, πριν από τους Αγγλους και τους Αμερικανούς, και βρίσκεται ακόμα στην καρέκλα του. Συγκυβερνά με τις ψήφους των δεξιών. Είναι μικρού βεληνεκούς διπλωματία αυτό το μαγικό; Αν ναι, τότε κάντε το κι εσείς.

Επιπλέον, αγαπητοί συνέλληνες, είστε και φιλοπόλεμοι. Θέλετε μάχες του στιλ Σκρα, Δερβενάκια, Τριπολιτσά, Σαλαμίς, Μαραθών, Πλαταιές, Θερμοπύλες, ενώ όταν χρειάστηκε κάναμε Ιμια και δεν σας άρεσαν. Θέλετε να σεβόμαστε τους ικέτες και τις ικέτιδες και το κάναμε - αλλά από την ανάποδη. Ηρθε ο Οτσαλάν και τον αμπαλάραμε να πάει Τουρκία μεριά, για να δουλέψουν και λίγο τα ταχυδρομεία. Το ερώτημα με τον κύριο είναι αν τον στείλαμε αντικαταβολή ή τσάμπα. Τέλος πάντων, αν τον στείλανε επ' αμοιβή (ηθική ή υλική), καλοχώνευτη να είναι, διότι «μαζί τα φάγαμε» και μαζί θα τα ξαναφάμε.

Γιαβόλ

Τώρα, δεν φτάνει που έχετε σωθεί από τους Γερμανούς, που είναι φίλοι μας (το λένε και ο Δήμος Σταρένιος στις ταινίες κι ο Αδωνις στο υπουργείο), επιδιώκετε και τσαμπουκάδες! Ενώ όλα έχουν ρυθμιστεί μια χαρά μ' ένα θαυμάσιο σύστημα, εσείς θέλετε να τα φέρετε όλα τούμπα. Δεν είναι, βρε, θαυμάσιο και λειτουργικό εσείς να πληρώνετε κι οι Γερμανοί να εισπράττουν; Ολα μόνοι σας θα τα κάνετε; Σ' εσάς έλαχε ο κλήρος της εργασίας (αν είστε τυχεροί και δουλεύετε) και στους Γερμανούς της εισπράξεως. Τάχα μου δήθεν τούτο σας ενοχλεί! Και πρέπει κοτζάμ κυβέρνηση να αρχίσει τις αγένειες στη φυσική ηγεσία του έθνους (η οποία είναι από τον καφετζή της Καγκελαρίας και πάνω, μέχρι τη Μέρκελ).

Λίγο να τραβήξουμε το σχοινί παραπάνω απ' όσο μας... παίρνει και θα μας κηρύξουν τον πόλεμο! Ξέρετε πόσο μας παίρνει (σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της τρόικας). Μέχρι να λέμε γιες, για, γιαβόλ και οφ κορς! Μέχρι εκεί. Μ' αυτό το σύστημα φτάσαμε μέχρι εδώ και μ' αυτό θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

Ευτυχώς που οι μπροστάρηδες είναι υπεύθυνοι άνθρωποι και τα «αντιστασιακά» τα ρίχνουν ως προπετάσματα καπνού και δεν τα εννοούν...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου