Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κορμί θανατηφόρο...

...Σε θέλω δίχως φόρο. Να τα δώσεις όλα τη νύχτα αυτή κι ας μην πάρω μετρητά το πρωί. Αφιερούται στη Γερμανίδα καγκελάρα.

Μόλις βγήκε η διαφήμιση με τον Λευτέρη Πανταζή να προμοτάρει εταιρία στοιχήματος, έσκασε και στα ειδησεογραφικά πρακτορεία η φωτογραφία με την Ανγκελα Μέρκελ να ξεφουρνίζει τηλεοπτικό πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα. Συλλεκτική. Και η φωτό και η Μέρκελ. Αν δεν έμοιαζε με τον εαυτό της, θα έλεγες ότι είναι φτυστή ο «Λε-Πα» (σε μια αντιπαθητική και θηλυκή εκδοχή του). Τουλάχιστον το ντύσιμο φέρνει σε στιλ Πανταζή ή Κώστα Βενετσάνου, όποτε παρουσίαζε εορταστικό πρόγραμμα στο θρυλικό Τηλεάστυ του προέδρου Καρατζαφέρη. Χρυσή σακακιά με μαύρο γιακά, μαύρο μπλουζικό κατάσαρκα, μενταγιόν με γούρι Μητσοτάκη, γραφείο με λακαρισμένη μελαμίνη, λουλούδια πλαστικούρα παραπλεύρως και φόρα παρτίδα η σημαία της Φριτσλάνδης και της Αουρώπας (σ.σ.: η ευρωπαϊκή). Τα χεράκια της, τα μαχαιράκια της μπλεγμένα αμήχανα πάνω στο επεξεργασμένο τομάρι (μαύρο κι αυτό) για να μη γλιστράει το χαρτί που υπογράφει τις καταδίκες μας. Βλέμμα παγωμένο -σαν κατεψυγμένη συναγρίδα σε πάγκο προσφορών. Χαμόγελο μισό, που θυμίζει επιτόκιο καταθέσεων σε γερμανική τράπεζα ή απόδοση ομολόγου του κρατιδίου Σαξονία-Ανχαλτ. Στο τζάμι όπισθεν διακρίνεται το αντικαθρέφτισμα της πλατούλας της και η κομαντατούρα της καγκελαρίας.

Ενδυματολόγος

Ευτυχώς η κυρά δεν δουλεύει σε καζίνο ούτε σε παράνομη μπαρμπουτιέρα, παρόλο που η αμφίεσή της θα το επέτρεπε. Αν την έβλεπες λίγο πριν ποντάρεις, θα πήγαινες βολίδα στον γκισέ να μετατρέψεις όλες τις μάρκες σου σε μετρητά, θα τα χάριζες στους φτωχούς και δεν θα ξαναασχολιόσουν με τον τζόγο ούτε υπό την απειλή περιστρόφου -κάτι που καλό θα σου έκανε, αθεράπευτο χαρτόμουτρο.

Πάντως, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι άλλο: Πώς στην ευχή, από τα (περίπου) 82.000.000 ανθρώπους που κατοικούν εκεί δεν υπάρχει ούτε ένας στιλίστας, σκηνοθέτης και διαμορφωτής εικόνας της προκοπής; Είναι δυνατόν η «ατμομηχανή» της Ευρώπης να επιτρέπει μια τέτοια κωμικοτραγική εικόνα να κάνει τον γύρο του κόσμου και να γελούν με την καγκελάριό τους ακόμη και τα ρακούν που πάσχουν από μυωπία;

Να το δεχτούμε ότι το Βερολίνο δεν είναι Παρίσι ή Μιλάνο, αλλά δεν χρειάζεται οι επικοινωνιολόγοι της κυρά-Ανγκέλας να μας κάνουν τη δουλειά τόσο εύκολη. Τόσα σόου δείχνει η ελληνική τηλεόραση. Δεν μπορούν να κατασχέσουν έναν ενδυματολόγο της προκοπής, για να ξεχρεώσουμε κι εμείς λιγουλάκι περισσότερο αυτά που ισχυρίζονται ότι μας δανείζουν;

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου