Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η Ελλάδα δεν είναι "ιερό σφαγείο"

(Απόσπασμα από το δοκίμιο του Μ.Λαγκουβάρδου "Ο Χριστός κατήργησε τις θυσίες")

"Η προπαγάνδα του εργάζεται πυρετωδώς με όλα τα μέσα που διαθέτει να πείσει τους Έλληνες ότι η θυσία τους είναι ιερή και οι ίδιοι είναι τα ιερά σφάγια. (...)

"Οι ορθόδοξοι δεν δεχόμαστε να είμαστε ούτε διώκτες ούτε θύματα. Δεν περιμένουμε να ξεσπάσει λαϊκή εξέγερση. Ελπίζουμε ότι η οργή του λαού θα στραφεί στην πνευματική αφύπνιση και στη συνειδητοποίηση. Ο λαός μας δεν περιμένει αλλαγή τυραννίας, αλλά κατάργηση κάθε μορφής τυραννίας.
Η ιεροποίηση των θυμάτων απαιτεί έναν ιερό σκοπό. Όπως επί Ιησού, που ήταν σκοπός η σωτηρία του λαού. “Συμφέρει να χαθεί ένας άνθρωπος για να σωθεί ο λαός”.

"Για να σταθεί η θυσία χάριν ενός ιερού σκοπού πρέπει το θύμα να συναινέσει ότι είναι φταίχτης. Πρέπει να πεισθεί το ίδιο το θύμα ότι φταίει".*

"Η άδικη σφαγή του Κυρίου αποκάλυψε την υποκρισία των διωκτών.Δεν υπάρχουν ιερά σφάγια, διότι δεν υπάρχουν ιεροί σκοποί που δημιουργούν διώκτες και θύματα."

"Η ιεροποίηση των θυμάτων δεν γίνεται για κάποιον ιερό σκοπό, αλλά γιατί είναι μέρος του μηχανισμού της στήριξης της εξουσίας των διωκτών. Ιεροποιούν τα θύματα για να διαιωνίζεται η παραμονή τους στην εξουσία."

_____________________________________________
Σημείωση: "Πρέπει να πεισθεί το ίδιο το θύμα ότι φταίει."
Έτσι εξηγείται η προσπάθεια των ΜΜΕ να πεισθούμε οι Έλληνες ότι φταίμε.

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου