Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ισορροπία

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ουκ επ΄ άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος"

Ο ΚΥΡΙΟΣ

Τα γηροκομεία άδειασαν. Οι περισσότεροι γέροι, έγιναν πάλι δεκτοί στα σπίτια τους, από ανάγκη.

Υπάρχει μια ισορροπία στη Φύση. Στα ζώα που τα μικρά δεν χρειάζονται πολύ καιρό τη φροντίδα των γονέων τους, δεν τους κοιτάζουν τους γονείς καθόλου γι΄ αυτό και δεν τους γνωρίζουν και αποξενώνονται τελείως.

Στους ανθρώπους, που υπερτερεί των αναγκών η στοργή, (δε ζει ο άνθρωπος μόνο με ψωμί) τα παιδιά χρειάζονται τη φροντίδα των γονιών τους. Περίπου το ένα πέμπτο της ζωής τους χρειάζονται τα παιδιά τη φροντίδα των γονιών τους και ανάλογη είναι και η φροντίδα των παιδιών για τους γέρους τους. Συνήθως είναι πολύ μικρότερη.

Αν και παρόλο που οι γονείς φροντίζουν τα παιδιά τους δέκα πέντε με είκοσι χρόνια, οι γέροι σπανίως χρειάζονται τη φροντίδα των παιδιών τους, τόσα χρόνια, συνήθως τελειώνουν πολύ νωρίτερα και απαλλάσσουν τα παιδιά τους από την υποχρέωση, στις περιπτώσεις που λείπει η στοργή.

Ο Πλάτων, ο μαθητής του Σωκράτη, πρότεινε την ποινή του θανάτου στα παιδιά που εγκαταλείπουν τους γέρους τους, Στη σημερινή εποχή, φταίνε και οι γονείς για την εγκατάλειψη, γιατί μεγαλώνουν τα παιδιά τους, χωρίς να τους μάθουν, ότι εκτός από δικαιώματα, έχουν και υποχρέωση απέναντι στους γονείς τους.

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου