Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Όταν τους κόβουν επιδοτήσεις στην χώρα τους, ψάχνουν για θύματα αλλού

windpowermonthly.com

Η Ισπανία έκοψε τις επιδοτήσεις σε αιολικά πέρυσι και (άκουσον άκουσον) έβαλε και 7,5% φόρο στους αιολικούς. Οι λόγοι ήταν ξεκάθαροι και δημοσιευμένοι: Για να αποφύγει η Ισπανία την χρεωκοπία. Χωρίς επιδοτήσεις, τα κέρδη της Iberdrola Ανανεώσιμες σχεδόν μηδενίστηκαν: Έπεσαν 91%. στο πρώτο τρίμηνο. Φυσικά εισπράττουν ακόμα από θύματα στις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Λατινική Αμερική. Και φιλοδοξούν να ρημάξουν τα νησιά του Ανατολικού Αγαίου για να κλέβουν και από εμάς. Λεφτά υπάρχουν στην Ελλάδα. Στην Ισπανία δεν υπάρχουν. Με ποσοστά στον ντόπιο συνεταίρο τους...

Μήπως η ΕΝΕL Green ή η EDF είναι καλύτερες; Η ENEL (μητρική της ENEL Green) ζήτησε, μαζί με άλλους μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς την κατάργηση των επιδοτήσεων σε ΑΠΕ επειδή καταστρέφουν την ηλεκτροπαραγωγή. Αλλά σε χώρες θύματα σαν και εμάς, θέλουν επιδοτήσεις, για να στέλνουν ...μερίσματα, σπίτι τους. Με ποσοστά, κι αυτοί, στον ντόπιο τους... Και ηλεκτροδοτούν; Βεβαίως και όχι. Καταστρέφουν την ηλεκτροδότηση, το παραδέχτηκαν, με την υπογραφή τους!

Όχι, όχι, δεν είναι απατεώνες, ΑΠΕτεώνες είναι. Κι αν σκαλίσετε, θα βρείτε ποιοί είναι οι συνεταίροι τους, και με λίγο παραπάνω σκάλισμα ποιοι πολιτικοί είναι οι αφανείς ...κουμπάροι.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου