Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Αμα θέλεις μουεζίνη...

«Το μεγάλο έργο που κάναμε ήταν ότι φέραμε 120.000.000 ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της πόλης. Αυτή τη στιγμή χτίζονται δύο παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα, ένα μεγάλο κολυμβητήριο, αρχίζει ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Δεν ζούμε στην εποχή των εγκαινίων και της κορδέλας». Ο Καμίνης τα είπε αυτά σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με τους υποψήφιους δημάρχους Αθηναίων Αρη Σπηλιωτόπουλο και Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στο Mega. Οπως αποκάλυψε κι ο ίδιος, δεν έχει κορδέλα για να κόψει, αλλά κάλλιστα μπορεί να τον δανείσει κάποιος υφασματέμπορος της οδού Κολοκοτρώνη ένα μεγάλο ψαλίδι για να κόψει τις δεσμίδες με τα ευρώ που έφερε στην πόλη και τα καμαρώνει. Επίσης, είναι εξαιρετικά σοφιστικέ η τρίσκελη ερμηνεία του γιατί η Αθήνα είναι το ίδιο φωτεινή με τη Μόρντορ (την πρωτεύουσα του κακού στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»). Ως γνωστόν, η Μόρντορ είναι το ίδιο λαμπερή με τα τάρταρα, τα οποία είναι πίσσα σκοτάδι. Ο Καμίνης είπε το εξής απίθανο, προσπαθώντας να δικαιολογήσει για ποιον λόγο δεν αλλάζει τα φώτα της Αθήνας (κυριολεκτικά), ενώ τα έχει αλλάξει μόνο μεταφορικά.

Ζμπόινγκ!

Πρώτον: Η Αθήνα είναι μεγάλη πόλη. Οπερ μεθερμηνευόμενον κάνει διεθνείς διαγωνισμούς για να αγοράσει γλόμπους και οι διεθνείς διαγωνισμοί καθυστερούν. Μείζον πρόβλημα, αλλά βρήκαμε λύσεις για λογαριασμό του: Είτε να μετακομίσουν οι Αθηναίοι σε καμιά πολίχνη για να αγοράζουν γλόμπους από το μοναδικό ψιλικατζίδικο που θα υπάρχει είτε να παραμείνουν στη μεγάλη Αθήνα, αλλά να προμηθεύεται ο δήμος λάμπες για μια χιλιετία.
Δεύτερον καμίνειον σόφισμα: Το δίκτυο της ΔΕΗ είναι πεπαλαιωμένο. Αυτό σημαίνει ότι πριν από τον Καμίνη ήταν νεαρό το δίκτυο και διά τούτο δεν υπήρχε θέμα υποφωτισμού των γειτονιών. Σχόλιο στήλης: Ζζζμμμπππόόόιιινννγγγγκκκ!
Τρίτος ρούμπος Καμίνη: Στην Αθήνα έκλεισαν περί τα 30.000 καταστήματα, τα οποία, πριν λουκετιαστούν, τα βράδια είχαν ανοιχτά τα φώτα και ανεβασμένα τα ρολά! Τώρα που δεν λειτουργούν πλέον, πρέπει ο δήμος να μεριμνήσει για τις γωνιές που έμειναν δίχως τα φώτα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Αν τολμήσει κάποιος να ρίξει αυτές τις αιτιάσεις στο τραπέζι νηπιαγωγείου, την ώρα που τρώνε φρουτόκρεμα τα πιτσιρίκια, θα αρχίσουν να τον βαράνε με τα πλαστικά κουταλάκια τους. Ανεκδιήγητος.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου