Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Να πως θα πάμε στο 2009

Επειδή ο Θεός δεν είναι σερβιτόρος, για να παραγγείλουμε «μια σωτηρία» και να μας τη φέρει ζεστή, θα βολευτούμε με τεχνολογία.

Η Αποκάλυψη (με το άλφα κεφαλαίο) θα γίνει σε καιρό που δεν την περιμένουμε. Θα υπάρξουν τα σημεία των καιρών αλλά δεν θα τα καταλάβει το είδος μας - επειδή ο άνθρωπος συνηθίζει να είναι ηλίθιος όταν πρέπει να συμπεριφέρεται έξυπνα. Άσε που βλέπει τηλεόραση όταν πρέπει να κοιτάζει προσεκτικά γύρω του και δίπλα του. Επίσης, αν περιμένουμε να δούμε χαΐρι και προκοπή από τους... θεσμούς, θα μοιάσουμε με τους οπαδούς της Εθνικής Αγγλίας που ήλπισαν να σηκώσουν την κούπα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Η Αγγλία αποκλείστηκε από το Μουντιάλ και η λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα είναι σπανιότερο φαινόμενο από τις εμφανίσεις του τέρατος του Λοχ Νες και τις φωτογραφήσεις του. Άρα, το μόνο που απομένει για να γυρίσει ο τροχός και να χορτάσει ο φτωχός είναι μια εφεύρεση, μια πατέντα, μια αποκάλυψη (με το άλφα μικρό) γήινης και όχι ουράνιας προέλευσης.

Για να μην τα πολυλογούμε, η σωτήρια εφεύρεση θα είναι μια χρονομηχανή. Αυτή θα μας ταξιδέψει στην προ Μνημονίου εποχή και θα μείνουμε εκεί. Γίνεται; Ασφαλώς ναι!

Ατατούρκ

Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατία», στην Αυστραλία ερευνητές πανεπιστημίου έστειλαν με επιτυχία κβαντικά μόρια στο παρελθόν! Η απόπειρα μεταφοράς της δυσπερίγραπτης μεθόδου των επιστημόνων σε κείμενο ίσως να θυμίσει τη δημηγορία του πρώην αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού Θωμά Μάτσιου και διά τούτο αποφεύγεται.

Το καλό βρίσκεται στην ίδια την είδηση. Αν μπορείς να στείλεις κάτι στο παρελθόν (έστω και κβαντικά μόρια, όπως αναφέρει το άρθρο) τότε θα δύνασαι κάποια στιγμή να πας και ο ίδιος. Να διαλέξεις εποχή που σου γυαλίζει και να κόψεις εισιτήριο άνευ επιστροφής. Είσαι η Ρεπούση; Γουστάρεις να πας να δεις Κεμάλ αυτοπροσώπως; Τσουπ κι έγινε! Είσαι ο Κουτσούμπας και το έχεις καημό να παρακολουθήσεις λόγο του Στάλιν; Πες το και να' τος ο «ατσαλένιος». Είσαι αθεράπευτος πασοκτζής και κεφάρεις να σφίξεις το χέρι του Πρωτόπαπα όταν είχε την παχιά την μουστάκα; Η επιθυμία σου διαταγή της επιστήμης. Είσαι φορολογούμενος, άνεργος, μπατίρης και νοστάλγησες την προμνημονιακή εποχή; Ουδέν ευκολότερον!

Αν τον προαναφερθέντα άθλο τον κατορθώσει κάποιος εξ υμών ας μην ξεχάσει να πάρει μαζί του τον ΓΑΠ...

adiavroxoi.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου