Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Οδηγός επιβίωσης παραθεριστού

Το καλό το πράγμα αρνί να γίνει, κάθε θαύμα τρεις ημέρες κι ο κολιός τον Αύγουστο, καιρός φέρνει τα λάχανα και μην τρως μπανιαρισμένος...

Ούτε να κολυμπάς φαγωμένος. Να κολυμπάς, αν ξέρεις να επιπλέεις. Να οδηγείς, αν έχεις δίπλωμα και αν μπορείς να ξεχωρίσεις τα κλειδιά σου από ένα ανοιχτήρι για μπίρες. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν φτηνή εκτύπωση, αλλά σου κοστίζουν όσο μια χαμένη τραγωδία του Αισχύλου δεμένη με το χρυσόμαλλο δέρας. Αυτές είναι μερικές βασικές αλήθειες που πρέπει να κουβαλάς πάντοτε στο θησαυροφυλάκιο της συνείδησής σου, ακάματε και καλοπληρωτή ταξιδευτή. Ωστόσο, μέσες άκρες τα βασικά τα γνωρίζεις. Αυτό που σου λείπει είναι η εξειδικευμένη γνώση του πεπειραμένου τουρίστα, που μπορεί να σου πει πού θα βρεις καλό βραστό αίμα φιδιού στο Βιετνάμ και τα καλύτερα φιλέτα αρουραίου στις μογγολικές στέπες. Επίσης, μπορεί να ξεχωρίσει την τσιπούρα ιχθυοτροφείου από την πελαγίσια που την ψάρεψε οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι, που ακούει Μπραμς και κουρεύει το γρασίδι της αυλής του κάθε απόγευμα Σαββάτου. Ετσι θα κάνεις τη διαφορά και σε οικονομικό επίπεδο αλλά και στο εμπειρικό. Είναι άλλη η αίσθηση να πηγαίνεις με τους πολλούς και άλλη ότι κάνεις κάτι διαφορετικό. Αρα η πρώτη πρόχειρη λύση είναι να γίνεις φίλος του ΓΑΠ.

Μάρκο Πόλο

Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, πέρα από δημόσιος-παγκόσμιος κίνδυνος, είναι υπόδειγμα τουρίστα, ταξιδιώτη, εξερευνητή. Ο Μάρκο Πόλο της πασοκάρας. Ο Χριστόφορος Κολόμβος της πράσινης ανάπτυξης. Πρέπει να του έχει γίνει εθισμός να πίνει τον άθλιο καφέ των αεροπορικών εταιριών, να τσακίζει το πετρωμένο κρουασανάκι και να καταβροχθίζει τα απεχθή ζυμαρικά με την απροσδιόριστη γέμιση που παραπέμπει είτε σε προκατακλυσμιαίο τυρί είτε σε πουρί τουαλέτας. Ο ΓΑΠ, έτσι όπως τον προβάλλει η ειδησεογραφία, πρέπει να βάζει από συνήθεια ζώνη ασφαλείας ακόμη και όταν κάθεται στην τουαλέτα του και να μην κάνει την ανάγκη του μέχρι να ακούσει τον πιλότο ότι «όλα είναι εντάξει, αλλά απαγορεύεται το κάπνισμα».
Συνεπώς, αν δεν ρωτήσεις εκείνον που έχει φάει τον κόσμο με το κουτάλι, ποιον θα ρωτήσεις; Τον Πάγκαλο που τα έφαγε όλα μαζί σου; Ασε καλύτερα. Ας απευθυνθείς στον Τζέφρι που κάλυψε ολόκληρο ΔΝΤ κάτω από το μουστάκι του και δείχνει καλός άνθρωπος.

Προσπάθησε να μπεις στη Σοσιαλιστική Διεθνή και να γίνεις κολλητός του Γιώργου. Ετσι θα σου σφυρίξει τα σημαντικότερα στρατηγήματα του καλού παραθεριστού.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου