Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Το πολιτικό προσωπικό αυτοαπαλλάσσεται για το 40% των υποχρεώσεών του.

Ψήφισαν το ακατάσχετο του 40% της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων τους. Λογικά λοιπόν, για λόγους ισότητας, θα πρέπει τώρα να ψηφίσουν και το ακατάσχετο του 40% των περιουσιών των εταιριών και των φυσικών προσώπων. Λέμε τώρα....

Την ώρα που ο λαός εξαθλιώνεται κάτω από την μπότα της τρόϊκας και της συνεργαζόμενης ντόπιας ολιγαρχίας (1% αυτής ολιγαρχίας κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας), την ώρα που το σύνολο σχεδόν των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι καταχρεωμένο στις τράπεζες και στην εφορία, την ώρα αυτή ήρθε το πολιτικό προσωπικό και ψήφισε το ακατάσχετο του 40% της δικής του κρατικής χρηματοδότησης. Κόμματα που δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα οικονομικά τους και είναι καταχρεωμένα, κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Όπως ήταν φυσικά επόμενο, χρεοκόπησαν και τη χώρα.

Ζητήσαμε Σεισάχθεια για τους πολίτες κι αυτοί το γύρισαν σε Σεισάχθεια υπέρ των πολιτικών. Ζητήσαμε να ελεγχθεί το πόθεν έσχες των πολιτικών και αυτοί το έστρεψαν σε πόθεν έσχες εναντίον των πολιτών.

Θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει το άρθρο 29 του Συντάγματος για τα κόμματα, ώστε αφενός να ρυθμίζει την εσωτερική τους δημοκρατία, αφετέρου να ρυθμίζει την διαφανή χρηματοδότησή τους, η οποία φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προέρχεται από χρήματα των φορολογουμένων.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου