Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ολοι για τον σοσιαλισμό!


Δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος... Λίγο Γιάννο Παπαντωνίου να διαβάσει, μια αγόρευση (παλιά) του Τσοχατζόπουλου ν' ακούσει, λίγο Αντρέα να θυμηθεί, θα σπάσει.

Οι αφιλοχρήματοι σοσιαλιστές είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά στον πλανήτη γη. Να, σαν τον Φιντέλ Κάστρο στη μεγάλη φωτογραφία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα (2 Μαΐου 1963). Απέναντί του ο Νικήτα Χρουστσόφ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ (κάτι σαν τον Κουτσούμπα, αλλά στο πιο ισχυρό του). Στο κάδρο ο Μαρξ. Ο Φιντέλ ανάβει πουράκλα σε στιλ Μάκη Ψωμιάδη και στο χέρι του διακρίνονται δυο ρολογάρες. Τι φίρμα ήντουνε; Rolex περικαλώ (διακρίνονται καλύτερα στη φωτό Νο 2. Τα μοντέλα ήταν Day-Date και Submariner). Στη φωτό Νο 3 ο Φιντέλ μοστράρει ένα ρολεξάκι GMT Master 1675. Αλλά κι ο Τσε Γκεβάρα δεν πήγαινε πίσω σε γούστο. Κι εκείνος οπαδός της Rolex. Τον βλέπουμε (φωτό Νο 4) να φοράει το Oyster Perpetual Submariner. Οι τουρκόγυφτοι οι δεξιοί της πλουτοκρατίας, του σκοταδισμού και της συντήρησης κυκλοφορούν ανερυθρίαστα με τα ηλεκτρονικά ρολογάκια από τα πανέρια. Ουστ!

ΥΓ.: Ενας συνειρμός που προκάλεσε τη σύνταξη του παρόντος ήταν η δημοσίευση, στην «κυριακάτικη δημοκρατία», αποσπασμάτων από το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Γιάννου Παπαντωνίου. Επενδύστε στις τυπωμένες σκέψεις του άφοβα. Πιο άφοβα από το ΧΑΑ το 1999! Η έμπνευση, όμως, προήλθε από ανάρτηση του Nick Georgiopoulos στο facebook... Muchas gracias!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου